Tyresö-spelarna fick ingen lön: "Inte kul"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Johanna Lundberg

VÄXJÖ. På torsdag möter Sverige Nordirland i VM-kvalet.

För  landslagets fem Tyresöspelare betyder det en paus från det fortsatta  ekonomiska kaoset kring klubben – i april fick nämligen ingen av dem  någon lön.

– Det kom bara ett mejl om att det inte fanns några  pengar, eftersom den statliga lönegarantin endast gällde två månader,  säger Lisa Dahlkvist.

Tyresös landslagsspelare – Caroline Seger, Malin Diaz, Lisa Dahlkvist, Linda Sembrant och Carola Söberg – är alla i Växjö inför returmötet i VM-kvalet mot Nordirland.

Samtidigt som de fem vill prestera maximalt för att ta Sverige till Kanada-VM nästa sommar, störs deras fokus av det konkurshot som vilar över Tyresö Fotboll AB.

När klubben sattes under rekonstruktion betydde det att den statliga lönegarantin utlöstes.

"Fick ett mejl"

Men den sträckte sig bara över två månader – februari och mars – vilket har medfört att ingen av damspelarna eller ledarna i Tyresö fått någon lön i april.

– Vi fick ett mejl om att det inte skulle bli några pengar förra månaden. Det stod att klubben inte kommit på fötter och därför skulle lönen utebli, säger Lisa Dahlkvist.

Men ingen jobbar väl gratis?

– Jo, just nu gör vi det. Klubben vet inte heller när och om det kommer några pengar, så att de kan betala oss. Vi kan bara vänta och hoppas, förklarar Linda Sembrant.

Alla behöver ju pengar varje månad för att betala hyra och löpande utgifter.

– Så är det verkligen och det går inte att ha det på det här sättet hur länge som helst, menar Lisa Dahlkvist.

"Ingen kul situation"

Linda Sembrant:

– Framtiden är väldigt speciellt just nu för oss. Att inte veta vad som händer om en månad är ingen kul situation.

Den tidsfrist på tre månader som Tyresö fått går ut 5 juni. Kan inte Tyresö Fotboll AB för Skatteverket presentera hur bolaget ska få ordning på ekonomin blir det konkurs.

SportExpressen.se har sökt Tyresös ordförande Hans Lindberg utan resultat.