Foto: Christer Thorell / All Over PreFoto: Christer Thorell / All Over Pre
 Foto: Christer Thorell / All Over Pre
Foto: Petter Arvidson / BildbyrånFoto: Petter Arvidson / Bildbyrån
 Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Foto: Ludvig ThunmanFoto: Ludvig Thunman
 Foto: Ludvig Thunman

TV4:s damsatsning: "Det är historiskt"

Publicerad

Samtliga matcher från damallsvenskan på tv - den här säsongen blir det verklighet.

SPORT-Expressen kan avslöja att TV4 blir första kanal i världen att visa alla omgångar av en fotbollsliga för damer.

- Det här är en historisk satsning. Jag är övertygad om att fler nu får upp ögonen för en av världens absolut bästa ligor, säger Fredrik Olofson, sportchef på TV4-Gruppen.

TV4 Play blir först i världen med att visa samtliga matcher från en damliga i fotboll.

TV4-Gruppen och Elitfotboll Dam har i ett avtal kommit fram till att utöka sändningarna från damallsvenskan.

Från och med den här säsongen kommer samtliga matcher att sändas på TV4 Play premium.

"Nyckelfaktor"

Moya Dodd, ordförande i Fifas damkommitté, säger så här om tv-satsningen på damallsvenskan:

- En nyckelfaktor för att ständigt förbättra nivåerna av professionalism inom damfotbollen är att visa dessa stora fotbollsspelare på tv oftare. Detta är en stor belöning för oss efter många års arbete, att bygga en miljö där klubbar och spelare trivs. Damallsvenskan i Sverige är en av de bästa ligorna globalt, säger Moya Dodd och får medhåll av Linda Wijkström, generalsekreterare i Elitfotboll Dam.

- Det är stort att vi i detta samarbete gör någonting så unikt. Fotbollsälskare kan följa sitt lag samtidigt som vi hoppas att ännu fler ska bli intresserade av en av världens bästa fotbollsligor, säger Wijkström.

Samtliga VM-matcher

Utöver damallsvenskan bevakar TV4 damlandslagets uppladdning inför VM i Kanada och sänder samtliga träningsmatcher med Pia Sundhages landslag. Därefter inleder damlandslaget den 8 juni VM-turnering på andra sidan Atlanten då Nigeria står för motståndet.

TV4 sänder Sveriges matcher och på TV4 Play premium visas samtliga matcher från mästerskapet.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?
Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag