Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tungt avbräck för FC Rosengård – men Sjögran ger inte upp Čanković

Tv: Expressen har träffat Jelena Čanković.
Jelena Čanković har problem med ett knä.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

FC Rosengård är vidare till Svenska cupens semifinal. 

Den matchen kommer mittfältsstjärnan Jelena Čanković missa på grund av skada och det är oklart huruvida hon kommer hinna tillbaka till damallsvenska premiären.

– Hon har problem med ett knä, säger sportchef Therese Sjögran. 

FC Rosengård hade inga problem att besegra Linköping i gruppfinalen av Svenska cupen under lördagen. Linköping krossades med 4–0 trots att offensiva mittfältsstjärnan Jelena Čanković saknades.

Den skånska mästarklubben är vidare till semifinal där Eskilstuna väntar på Malmö IP på lördag. Det står nu klart att Čanković, som nätade i första gruppspelsmatchen mot Växjö men som sedan inte kommit till spel, bommar semifinalen. En skada har satt stopp.

– Hon har problem med ett knä, berättar sportchef Therese Sjögran och fortsätter:

– Mer än så vill jag inte gå in på. Så klart att det är ett avbräck, men det är inte så mycket vi kan göra än att ge andra chansen och det gick ju bra mot Linköping. 

Prisades på Fotbollsgalan 

Čanković kom till FC Rosengård i juni 2019 och har sedan dess varit en av lagets viktigaste spelare. Förra sommaren skrev hon på ett nytt avtal till 2025 och tackade för förtroendet genom att vara högst bidragande till fjolårets SM-guld. På Fotbollsgalan belönades Čanković med priset som årets mittfältare.

Damallsvenskan kickar i gång sista helgen i mars och omgången avslutas sedan på måndagen med att svenska mästarna FC Rosengård tar emot nykomlingen Brommapojkarna på hemmaplan.

Beskedet kring Čanković: ”Hoppas vara tillbaka till premiären” 

Det är oklart om Čanković kommer hinna bli spelklar till dess, men sportchef Therese Sjögran har inte gett upp hoppet kring sin stjärna.

– Förhoppningsvis är hon tillbaka inom några veckor. Vi hoppas att Jelena kan vara tillbaka till premiären, avslutar Sjögran. 

Čanković fyller 27 år i augusti och har tidigare i sin karriär representerat Barcelona där hon blev spansk ligamästare säsongen 2013/2014. Den offensiva spelaren har även huserat i ungerska Ferencváros och gjort ett par år i Växjö där hon vann damallsvenskans assistliga 2018. Hon har gjort närmare 30 landskamper för Serbien. 

Tv: Här vinner FC Rosengård SM-guld 2021.