Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Teagan Micah skadad efter smäll mot huvudet

Teagan Micah tvingades bryta efter en smäll mot huvudet.

Först sänkte Cloé Lacasse Rosengård – sedan målvakten Teagan Micah.

– Jag hoppas att hon är okej, säger Benficas kanadensiska stjärna.

Med tre förluster på lika många omgångar var förutsättningarna klara inför onsdagkvällens hemmamatch mot Benfica. En seger krävdes.

Gästerna inledde bäst och Teagan Micah hade mycket att göra i målet men efter 25 minuter tog Rosengård över tillfälligt. Plötsligt började pressen fungera med bollvinster högt upp i planen. Bara fem minuter senare fick hemmalaget utdelning. Mia Persson var först på bollen efter en Benficarensning. Hon passade till Oliva Schough som bröt in från sin vänsterkant, avslutade med högern och satte 1-0 i bortre hörnet efter att skottet styrts via försvarare.

Ledningen skulle inte vara länge. I den 36:e minuten slog Francisca ”Kika” Nazareth en djupledsboll till Cloé Lacasse som löpte sig fri och tunnlade Teagan Micah. Ytterligare fyra minuter senare rann Lacasse på nytt igenom försvaret, tog emot en djupledsboll och rullade in 1-2 i burgaveln.

– Det är lite hopplöshet i de stunderna men vi känner ändå då att vi ska försöka vända på det, säger Olivia Schough.

Kalldusch efter paus

Efter bara drygt en minut av den andra halvleken försämrades möjligheten avsevärt. Fiona Brown stod för en rejäl bjudning när hon passade Benficas Nazarath som tackade, och skickade bollen vidare till Nycole Raysla som satte 1-3 bakom Teagan Micah.

En kvart in i den andra halvleken tvingades målvakten lämna planen efter en smäll mot huvudet. Micah gjorde en utrusning för ett bryta en djupledspassning och fick en fot i huvudet från Cloé Lacasse. 

– Jag har inte pratat Teagan eller medicinska teamet än så jag vet faktiskt inte hur det är med henne men vi bytte ut henne för att det var misstanke om huvudskada men jag har inga detaljer, säger Rosengårds tränare Renée Slegers.

Cloé Lacasse hade ingen intention att skada Micah.

– Det var en 50/50-boll och när båda spelarna går hårt för det vet man aldrig vad som händer. Men jag hoppas att hon är okej, säger Benficas matchhjälte.

Två matcher kvar

Angel Mukasa ersatte och höll nollan men det hjälpte inte. Benfica vann med 3-1 och för Rosengård återstår nu bara två betydelselösa matcher av säsongen, först mot Bayern München på hemmaplan den 15 december och därefter mot Barcelona på bortaplan den 21 december.

– Jag är besviken över att vi inte kan ta poäng och över att vi släpper in mål på samma sätt hela tiden och det är genom våra misstag. Vi har märkt tydligt att vi inte kan göra det i Champions League för då smäller det direkt, säger Olivia Schough.

Så startade Rosengård

Teagan Micah - Jessica Wik, Athinna Persson Lundgren, Gudrun Arnadottir, Fiona Brown - Frederikke Thögersen, Sofie Bredgaard, Mia Persson, Loreta Kullashi, Olivia Schough - Mimmi Larsson.