Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Tänkte, shit vad kul att få vara en del av satsningen”

Petronella Ekroth.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Henrik Strömblad.
Foto: KARL NORDLUND / TV3

Damallsvenskan har bytt adress.

Nya ansikten kommer att synas när Nordic Entertainment Group (Nent Group) tar över sändningsrättigheterna. Samtliga matcher kommer att sändas på Viaplay och en av de nya experterna är tidigare fotbollsspelaren Petronella Ekroth.

– Alla spelare tycker att det är på tiden och är väldigt glada att det görs en satsning och är väldigt taggade, säger Ekroth.

Samtliga matcher sänds via streamingtjänsten Viaplay och cirka 40 matcher kommer att visas i linjär tv på TV6.

Studio på plats på arenan på fredagar.

Så kommer upplägget att se ut nu när Nordic Entertainment Group (Nent Group) tar över rättigheterna för damallsvenskan.

Med adressbytet innebär det även att nya experter och profiler kliver in – som tidigare fotbollsspelaren Petronella Ekroth.

– När frågan kom tänkte jag ”shit vad kul att få vara en del av en sådan här satsning”. Men jag tänkte också om det är det här jag vill göra nu när jag inte ska spela… Då blir det ju ändå mycket fotboll. Känns som en rolig och spännande grej att göra nu och att ha ett litet ben kvar i fotbollen samtidigt som man utforskar annat i livet, säger Ekroth.

Vad tycker spelarna?

– Alla tycker att det är på tiden och är väldigt glada att det görs en satsning och är väldigt taggade. Bara positivt och det ska bli väldigt kul att det görs en ordentlig inramning och en seriositet kring det. Precis som spelarna lägger ner tid och det är deras liv, ska vi visa samma seriositet.

– När jag var liten hade jag inte stora damspelare att se upp till. Nu har unga spelare det. Bara det att det var ett derby förra året med nästan 20000 på läktaren gör en stor skillnad att unga spelare kan se sig i den rollen. Att man vill satsa och vill vara där. Jag tror att det kommer att bidra med en utveckling som är väldigt positiv för svensk damfotboll.

”I damallsvenskan finns en öppenhet”

Det blir inte bara nya ansikten.

Profiler som Bojan Djordjic och Johanna Frisk kommer även vara en del av satsningen. Och huvudkommentator blir den rutinerade Henrik Strömblad.

– I damallsvenskan finns en öppenhet. Här kan man snacka med tränare och sportchef och få tillgång till mer material, säger Strömblad.

Hur är det att jobba med något inhemskt?

– Jag tycker att det ska bli jättebra att få jobba ute i arenorna. Det är hela grejen. Journalistik görs bäst på plats där det händer, när det händer. VI kommer göra studio på plats och träffa publiken. Det kan även bygga upp ett intresse att vi kommer att köra de stora matcherna på TV6.