Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen klar för toppklubb

Therese Simonsson är klar för LFC.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Hon lämnar Umeå IK för storklubben.
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Umeå IK åkte ur damallsvenskan i år, men Therese Simonsson blir kvar.

Målskytten är klar för Linköpings FC.

– Jag ville spela i en etablerad allsvensk klubb, säger hon i ett pressmeddelande.

Inför årets säsong lämnade hon AIK i elitettan för att följa med Umeå IK till allsvenskan. I debutsäsongen i serien blev det totalt åtta mål.

När UIK nu återvänder till elitettan efter att ha slutat nästsist väljer Simonsson att skriva på för en ny klubb: Linköpings FC.

– Jag är väldigt glad att Therese valt att spela för Linköpings FC. Vi får in en forward med spetsegenskaper i sitt djupledsspel och med målsinne. Hennes driv att hela tiden utvecklas och bli bättre passar bra in i LFCs profil på spelare, säger Andrée Jeglertz, chefstränare.

22-åringen om flytten:

– Jag ville spela i en etablerad allsvensk klubb, med en bra träningsmiljö, med både skickliga spelare och tränare. Jag har haft flera bra samtal med Andrée, där jag tror på hans vision för laget och har fullt förtroende för honom att vi ska lyckas som ett lag.

Galna spelarbonusen: får över 200 000 kronor från fansen