Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tabelljumbons beslut: Kickar redan tränaren

Publicerad

Den tippade toppklubben Eskilstuna ligger sist i damallsvenskan.

Nu väljer klubben att sparka huvudtränaren Jonas Björkgren.

– Gruppen tyckte inte att min ledarstil fungerade, säger han.

Eskilstuna, med bland annat Lisa Dahlkvist, Hanna Glas och Mimmi Larsson i truppen, har fått en tung start på damallsvenskan. 

Klubben som siktar på en topp tre-placering ligger för tillfället sist i tabellen, med enbart en seger på fyra matcher. 

Nu väljer klubbledningen att agera. 

Ersätts av Magnus "Munken" Karlsson

Som SportExpressen var först med att berätta sparkas huvudtränaren Jonas Björkgren och ersätts av Magnus "Munken" Karlsson.  

– Det finns aldrig ett optimalt tillfälle att byta tränare under en säsong, vi i styrelsen tillsammans med truppen såg att det behövdes en förändring och när vi dessutom fann en bra lösning med "Munken" kändes det rätt att göra det nu, skriver klubbens ordförande Anna Linnakallio i ett pressmeddelande.

Jonas Björkgren, som tog över truppen så sent som i januari, får nu lämna med omedelbar verkan. 

– Jag hade så klart velat vara klart längre och vi vann senast, men de tyckte inte att det fungerade. Gruppen tyckte inte att min ledarstil fungerade. Den har fungerat i andra klubbar men inte här.

Vad har du för ledarstil?

– Det låter jag andra bedöma. Men den fungerade inte i United, säger Jonas Björkgren. 

Klubben kommer nu att sätta sig ned med Björkgren för att diskutera hur de ska lösa honom från kontraktet som är skrivet på två år. Sedan kommer Björkgren att se sig om efter ett nytt uppdrag:

– När man blivit entledigad tar det några dagar innan man är uppe på fötter igen, men det är klart jag ska vara fotbollstränare, det är bara upp på hästen igen, säger Björkgren. 

"Tror på laget och spelarna"

Magnus "Munken" Karlsson är bekant med damlaget som han tränade tillsammans med Viktor Eriksson säsongerna 2010-2014. 

Efter det tog han över rollen som klubbdirektör i IFK Norrköping, ett uppdrag han lämnade 2015. 

– Jag tror på laget och spelarna och har sett alla matcher i år. Jag har en idé på hur vi ska ta fler poäng, säger Magnus Karlsson enligt Ekuriren.se.

Magnus Karlssons kontrakt sträcker sig säsongen ut. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag