Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Supportrarna fick ta ner PKK-flagga

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Under det damallsvenska mötet mellan Rosengård och Växjö på Malmö IP tvingades personer i Rosengårds klack ta ner bland annat en PKK-flagga.

– Det var ett politiskt budskap och det får man inte ha på våra matcher. Enligt vår policy, från ligan och förbundet ska det inte vara politiska budskap, säger Rosengårds klubbchef Jenny Damgaard till TT.

Flaggorna togs ner av klubbens säkerhetsansvarige och publikvärdar. Även supporterpolisen var på plats på läktaren där klacken är placerad.

– De ville såklart ha kvar sina flaggor, men det har vi inte på denna arena, säger Jenny Damgaard.

– Förmodligen blir det någon typ av arrangemangsavstängning för dem framåt, säger hon vidare.

Den kurdiska organisationen PKK är terrorklassat av bland andra EU. Den 1 juni trädde Sveriges nya terrorlag i kraft, vilket innebär att det är straffbart att ”främja, stärka eller understödja” en terroristorganisation.

Svenska myndigheter har dock konstaterat att exempelvis en demonstration omfattas av det svenska grundlagsskyddet och påverkas inte av den nya terrorlagen, även om personer uttrycker sympatier för PKK.