Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succé direkt för Bajen: Vann inför storpublik

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Hammarby såg ut att gå mot en säker hemmaseger i hemmapremiären mot Limhamn Bunkeflo.

Besökarna kvitterade dock 2-0 till 2-2 på sex minuter – och det var nyförvärvet Kelly Conheeney som till slut blev matchhjälte när hon nickade in avgörande 3-2 med kvarten kvar att spela.

2 369 personer tog sig till den soliga allsvenska premiären på nyrenoverade Hammarby IP.

Hemmalaget såg ut att gå mot en säker seger mot besökande Limhamn Bunkeflo, efter att Frida Sjöberg petat in en frisparksretur i den 25:e minuten och nyförvärvet Emma Jansson fått in 2-0 vid första stolpen i början av andra halvlek.

Då kom en forcering från besökarna, och på bara sex minuter var Bajens övertag uppätet.

Nyförvärvet matchhjälte

Isländska landslagsanfallaren Rakel Hönnudóttir började med att reducera efter att ha nickat in 2-1 på en hörna, och i den 57:e minuten kvitterade nyförvärvet Amanda Kander till 2-2.

Hammarby kom dock tillbaka, efter att man med kvarten kvar att spela bytt in amerikanska nyförvärvet Kelly Conheeney. Mittfältaren blev klar för klubben för en vecka sedan, och nickade in avgörande 3-2 bara minuter efter att hon kommit in på planen.

Därefter satte Julia Zigiotti Olme slutgiltiga 4-2 på tilläggstid, ett mål som säkrade premiärvinsten för hemmalaget.

Hammarbys tränare Ann-Helén Grahm hade inte mycket att klaga på efter premiärsegern.

– Nej, det var en fantastisk inramning, nyinvigning av Hammarby IP som är klassisk mark, fantastiskt väder och fullsatt på läktarna med en massa Bajen-suppportrar. Det går inte att hitta en bättre dag att spela fotbollsmatch på. säger Grahm till Radiosporten.

Grahm: "Det är en styrka"

Trots att det var Hammarby som kopplade greppet i den första halvleken var det gästande Limhamn Bunkeflo som hade spelet. Lite oroväckande för Bajen?

– Första halvtimmen var det mesta av spelet på vår planhalva. Men jag tycker att vi tvingade dem (Limhamn) till avslut från svåra lägen. Det var kanske inte helt välförtjänt att vi tog ledningen, men det kändes så klart bra att gå till halvtidsvila på det sättet, säger Grahm till Radiosporten och fortsätter:

– Vi sa i halvtid att vi var på väg in i matchen och skulle fortsätta på det viset. Jag tycker att det såg bra ut. Sen svängde det igen. Men det är en styrka av det här laget att hela tiden jobbar på och inser att det ska spelas om det i 90 minuter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!