Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Succé direkt för Bajen: Vann inför storpublik

Publicerad

Hammarby såg ut att gå mot en säker hemmaseger i hemmapremiären mot Limhamn Bunkeflo.

Besökarna kvitterade dock 2-0 till 2-2 på sex minuter – och det var nyförvärvet Kelly Conheeney som till slut blev matchhjälte när hon nickade in avgörande 3-2 med kvarten kvar att spela.

2 369 personer tog sig till den soliga allsvenska premiären på nyrenoverade Hammarby IP.

Hemmalaget såg ut att gå mot en säker seger mot besökande Limhamn Bunkeflo, efter att Frida Sjöberg petat in en frisparksretur i den 25:e minuten och nyförvärvet Emma Jansson fått in 2-0 vid första stolpen i början av andra halvlek.

Då kom en forcering från besökarna, och på bara sex minuter var Bajens övertag uppätet.

Nyförvärvet matchhjälte

Isländska landslagsanfallaren Rakel Hönnudóttir började med att reducera efter att ha nickat in 2-1 på en hörna, och i den 57:e minuten kvitterade nyförvärvet Amanda Kander till 2-2.

Hammarby kom dock tillbaka, efter att man med kvarten kvar att spela bytt in amerikanska nyförvärvet Kelly Conheeney. Mittfältaren blev klar för klubben för en vecka sedan, och nickade in avgörande 3-2 bara minuter efter att hon kommit in på planen.

Därefter satte Julia Zigiotti Olme slutgiltiga 4-2 på tilläggstid, ett mål som säkrade premiärvinsten för hemmalaget.

Hammarbys tränare Ann-Helén Grahm hade inte mycket att klaga på efter premiärsegern.

– Nej, det var en fantastisk inramning, nyinvigning av Hammarby IP som är klassisk mark, fantastiskt väder och fullsatt på läktarna med en massa Bajen-suppportrar. Det går inte att hitta en bättre dag att spela fotbollsmatch på. säger Grahm till Radiosporten.

Grahm: "Det är en styrka"

Trots att det var Hammarby som kopplade greppet i den första halvleken var det gästande Limhamn Bunkeflo som hade spelet. Lite oroväckande för Bajen?

– Första halvtimmen var det mesta av spelet på vår planhalva. Men jag tycker att vi tvingade dem (Limhamn) till avslut från svåra lägen. Det var kanske inte helt välförtjänt att vi tog ledningen, men det kändes så klart bra att gå till halvtidsvila på det sättet, säger Grahm till Radiosporten och fortsätter:

– Vi sa i halvtid att vi var på väg in i matchen och skulle fortsätta på det viset. Jag tycker att det såg bra ut. Sen svängde det igen. Men det är en styrka av det här laget att hela tiden jobbar på och inser att det ska spelas om det i 90 minuter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag