Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan vittnar – om dålig kultur i topplaget

Emma Holmgren valde att lämna Linköping för nykomlingen Uppsala.
Emma Holmgren vaktar nykomlingen Uppsalas mål i damallsvenskan.

Emma Holmgren lämnade Linköping efter förra säsongen.

Nu berättar hon om den dåliga stämningen hon upplevde i laget – där spelare inte hälsade på varandra eller firade mål tillsammans.

– Det fanns inte någon glädje i mitt arbete. Lagandan betyder betydligt mer än jag trodde, säger Emma Holmgren till DN.

Det var nog flera som höjde på ögonbrynen när Emma Holmgren valde att lämna Linköping för att flytta hem till Uppsala Fotboll.

Den 23-åriga målvakten lämnade då ett topplag för ett förväntat bottenlag och nu förklarar hon sitt beslut för DN

– Det fanns orsaker till varför jag bröt mitt kontrakt. Jag vill att alla i laget ska älska att spela fotboll tillsammans. Att varje dag på träningen sträva efter samma mål att utveckla och ta nästa steg. Den delen pratade jag med tränarna om, men tyvärr valde de att se förbi det under säsongen och i stället ta itu med det efter säsongen, säger Holmgren.

Emma Holmgren: ”De valde att se förbi det”

Holmgren fortsätter berätta om ett Linköping där spelare inte hälsade på varandra eller firade segrar tillsammans. Problemet var både enskilda spelare och en kultur i laget.

– Både och, skulle jag säga. Men så pass många spelare bryter inte sitt kontrakt eller väljer att inte förlänga om det är bra, säger Holmgren.

Hon gick till en psykolog eftersom hon inte mådde bra i Linköping.

– Jag tog upp det med tränarna flera gånger och de hade förståelse och hjälpte mig personligen genom att jag fick gå och prata med en psykolog. Hos psykologen identifierades att det inte fanns någon glädje i mitt arbete. Lagandan betyder betydligt mer än jag trodde. 

Emma Holmgren har flera gånger varit med i Peter Gerhardssons landslagstrupper.