Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SM-guld – men nu kan stjärnorna lämna LFC

Stina Blackstenius. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN
Pernille Harder. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

VITTSJÖ. SM-guld och stor succé.

Men snart kan storstjärnorna lämna Linköpings FC. Både Pernille Harder och Stina Blackstenius har utgående kontrakt – och intresse har visats från bland annat tyska klubbar.

– Vi kommer aldrig kunna konkurrera lönemässigt om det är så att de i första hand vill spela fotboll för att tjäna pengar, säger Linköpings ordförande Christer Mård.

Mariann Gajhede-Knudsen slutar. Och Stina Blackstenius, Pernille Harder, Renée Slegers och Janni Arnth har alla utgående kontrakt.

De nyblivna svenska mästarna riskerar att tappa flera spelare inför nästa säsong.

Och redan nu är Stina Blackstenius och Pernille Harder heta byten på transfermarknaden.

Linköpings ordförande Christer Mård vill gärna behålla anfallsduon, men menar att de inte kan mäta sig med de europeiska toppklubbarnas löner:

– Att lägga upp en summa pengar på bordet för att övertrumfa de klubbar som är aktuella, det kommer vi aldrig kunna göra. Men jag känner i dagsläget att vi kan ha relativt goda möjligheter att behålla dem. Vi har en väldigt bra utvecklingsmiljö vilket gör att många vill spela hos oss, säger Mård och tillägger:

– Vi har inte gett upp hoppet på något sätt. Vi för ständiga samtal med dem båda. Så vi känner absolut inte att slaget är förlorat.

CL lockar Blackstenius

Skulle spelarna välja att stanna kvar i Linköping väntar möjligheten att försvara SM-guldet och Champions League om knappt ett år.

Något som lockar Stina Blackstenius:

– Det ligger ganska långt fram i tiden. Men det hade varit en häftig upplevelse att spela Champions League, det vet vi sedan två år tillbaka då vi var där förra gången, säger årets skyttedrottning.

Vad är nästa steg för er, vad kan ni utveckla för att bli ännu slagkraftigare även internationellt?

– Vi kan bli bättre. Vi har gjort ett bra år och hittat ett spelsystem där varje spelare passat in på sin roll. Vi har hittat något som passar Linköping och de spelarna vi har i dag.

För egen del lockar proffslivet?

– Det vill jag inte prata om i dag. I dag vill jag bara fira och vara glad över vad vi presterat i år. Men det är klart att det lockar, det är en dröm som jag haft. Det är en dröm men inget jag har fokus på i dag, säger Stina Blackstenius.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!