Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Skriker och tänker inte på något annat”

Sverige möter Finland och Slovakien.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Vad gör du om du har ett par timmar över?

Under landslagssamlingen i oktober testade Madelen Janogy och Hanna Bennison ett nytt grepp.

De la två timmar på att kasta en penna i en flaska innan de fick in en träff.

– Jag bara skriker och tänker inte på någonting annat, säger Janogy om firandet som finns dokumenterat på Instagram

Det var under landslagssamlingen på Irland och i Skottland som Madelen Janogy och Hanna Bennison hade en hel del fritid. 

Efter att ha varit inne på den populära videoappen TikTok bestämde de sig för att själva testa att kasta en penna i en vattenflaska från ett par meters avstånd. 

– Så börjar man kasta, man ju tävlingsmänniskor. Och när vi hade stått där en timme tänkte vi ”vi kan inte avsluta nu”. Då fortsatte vi att kasta, kasta och kasta, säger Madelen Janogy.

Och det tog sin tid. Efter två timmar gick det äntligen vägen. Hanna Bennison träffade mitt i prick och vilt jubel bröt ut. 

– Jag går till och med fram för att dubbelkolla att den är i. Jag bara skriker och tänker inte på någonting annat. Det är bara glädjeskrik och kastar pennorna och har ingen aning om vad jag gör för att jag blir så glad. Vi har stått i två timmar, och det är sista gången vi ska kasta och så sätter vi den, säger Janogy. 

Madelen Janogy om vilda firandet 

Om ett par dagar samlas landslaget igen inför två matcher i VM-kvalet. Sverige möter Finland i Göteborg och Slovakien i Malmö. 

Peter Gerhardssons landslag har inlett VM-kvalet med tre raka segrar och toppar gruppen, tre poäng före Finland.

– Det känns bra. Två viktiga matcher, det känns jättekul att få träffa alla igen. Det är alltid härligt att vara där och det känns bara bra. Speciellt nu när det är tävlingsmatcher. Det ska bli jättekul, säger Madelen Janogy. 


https://www.instagram.com/p/CVORQwGN3Vs/

Hopp om att stjärnan kan spela kvalet

Peter Gerhardsson om Asllani och Blackstenius