Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sjögran "Risken finns att vi sålde SM-guldet"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Christer Thorell / All Over Pre
Foto: Christer Thorell / All Over Pre

FC Rosengård har varit damallsvenskans giganter de senaste åren.

Men i år är kampen om guldet tuffare än någonsin - och klubbens sportchef Therese Sjögran har börjat tvivla på att klubben kommer att bli svenska mästare i år.

– Risken finns att vi sålde guldet, säger hon till DN.

Toppstriden i årets damallsvenska är tätare än någonsin. Med fyra omgångar kvar av serien är det Eskilstuna som ligger etta, fyra poäng före de regerande mästarna Rosengård.

Malmö-laget har mer eller mindre dominerat allsvenskan sedan 2010, men i år är det inte alls säkert att vi får se Marta Vieira da Silva och de andra stjärnorna iklädda guldhattar efter säsongens slut.

Laget har tappat ett antal stora stjärnor under säsongen, bland annat tyskan Anja Mittag och den schweiziska stjärnan Ramona Bachmann.

"Inte bra för mina nerver"

Även Sveriges mesta landslagsspelare, Therese Sjögran, har lagt skorna på hyllan. Hon fungerar numera som klubbens sportchef. I en intervju med DN medger Sjögran att de senaste stjärntappen kan ha gjort att de missar SM-guldet.

– Risken finns att vi sålde guldet, säger hon.

Samtidigt uppskattar hon att ligan bjuder på spänning in i det sista.

–  Det är jättebra för serien och för utvecklingen av damfotbollen. Så här spännande har det inte varit på flera år, säger hon, och fortsätter:

– Visst, det är inte bra för mina nerver. Men är det bra för ligan kan jag köpa det, och må lite dåligt ibland.