Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Seger och Marta nära en flytt till Paris SG

PÅ VÄG BORT. Caroline Seger och Marta får inga förlängda kontrakt med Tyresö. SPORT-Expressen kan avslöja att de är nära en Parisflytt. Foto: Joel Marklund

Caroline Seger och Marta kan bli klubbkamrater med Kosovare Asllani och Zlatan Ibrahimovic.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har Paris Saint-Germain erbjudit de båda Tyresöspelarna kontrakt.

- Båda är fantastiska spelare och PSG vill alltid ha de bästa. De är välkomna, säger Asllani.

Tyresös ekonomiska fall - detta har hänt

I februari i år uppdagas klubbens ekonomiska problem, skulder förfaller och hamnar hos kronofogden.

I början av mars ansöker Tyresö Fotboll AB om ett engångsanslag på 2,7 miljoner kronor hos Tyresö kommun - som säger nej.

5 mars: Tyresö Fotboll AB ansöker om rekonstruktion, som beviljas.

20 mars: Vid ett borgenärssammanträde motsätter sig först Skatteverket en ackordsuppgörelse, men ändrar sig senare. Anledningen var att Tyresös ordförande presenterat lösa planer på ett projekt i Afrika som ska inbringa runt 12 miljoner kronor på tre år.

23 mars: Tyresö spelar kvartsfinal i Champions League mot Neulengbach och vinner på hemmaplan med 8-1. I returen veckan därpå blir det 0-0 - och Tyresö till semifinal.

7 april: Det blir klart att spanska stjärnan Veronica Boquete lämnar Tyresö när hennes kontrakt går ut i juni.

8 april: Klubben meddelar att kontrakten med Marta, Caroline Seger eller Carola Söberg inte förlängs.

I går vid lunchtid skickade skuldtyngda Tyresö FF ut ett pressmeddelande att fyra av klubbens spelare - däribland Caroline Seger och Marta - inte kommer att få sina kontrakt förlängda och därmed är fria att lämna innan sommaren.

- Vi måste ju ta ansvar för ekonomin. De lönenivåer Seger och Marta ligger på i dag klarar vi helt enkelt inte av, säger Tyresös ordförande Hans Lindberg.

Seger erbjuden höjd lön i TFF

Martas månadslön är 168 000 kronor medan Seger tjänar 70 000. Det framgår av handlingarna Tyresö skickade in till länsstyrelsen efter klubbens rekonstruktion.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har bägge spelarna kontaktats av Paris Saint-Germain.

- Seger har till och med blivit erbjuden en högre månadslön. Och det finns bara en klubb, alltså PSG, som kan betala en summa som ligger i närheten av vad Marta tjänar i dag, säger en person med insyn i kontraktsförhandlingarna till SPORT-Expressen.

- Hennes agent har ringt runt till storklubbarna i Europa och PSG har ställt sig positivt.

Landslagets anfallsstjärna Kosovare Asllani spelar sedan två år i Paris-klubben.

- De är välkomna hit. Båda är fantastiska spelare och PSG vill ha de bästa, säger hon.

SPORT-Expressen har sökt Seger utan resultat. Till SVT-sporten säger hon:

- Det enda jag vet är att min nästa klubb inte kommer att ha sådana här problem. Det kommer vara en professionell klubb och organisation som sköter det de ska göra, så att jag kan fokusera på fotbollen.

Skarp kritik från rivalerna

På upptaktsträffen för damallsvenskan i går fortsatte samtidigt missnöjet att gro från tränare och spelare mot Tyresö.

- Flera världsklasspelare försvinner till sommaren. Så det blir två olika lag som de konkurrerande klubbarna stöter på beroende på när de i allsvenskan möter Tyresö. Förutsättningarna kan knappast kallas rättvisa, förklarar Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

- Dessutom tycker jag att det borde finnas regler som säger att en klubb som är under rekonstruktion inte ska få starta i en serie.

Vittsjös tränare Thomas Mårtensson har tidigare varit hård i sin kritik mot Tyresö, och står fast vid den.

- Man håller inte på så med sin ekonomi och utnyttjar en statlig lönegaranti. Vad sänder det för signaler till klubbar som drar ner på sin verksamhet och löner för att överleva, frågar sig Mårtensson.

- Det kommer att åka ut lag ur allsvenskan som har skött sin ekonomi klanderfritt. Medan ett lag som helt saknar ekonomisk insikt kan bli kvar. Vi kan inte ha klubbar som tar in världsspelare och sedan låter staten betala för dem.

Umeå IK:s mittback Emma Berglund har sett fram emot att möta ett Tyresö fullt av världsspelare på hemmaplan den 24 juli.

Nu blir det inte så.

- Vi har tidigare pratat om att få dit en massa folk och slå publikrekord under Umeå fotbollsfestival som är då. Utan flera av stjärnspelarna blir det inte så, konstaterar Berglund.