PÅ VÄG BORT. Caroline Seger och Marta får inga förlängda kontrakt med Tyresö. SPORT-Expressen kan avslöja att de är nära en Parisflytt. Foto: Joel Marklund
PÅ VÄG BORT. Caroline Seger och Marta får inga förlängda kontrakt med Tyresö. SPORT-Expressen kan avslöja att de är nära en Parisflytt.  Foto: Joel Marklund

Seger och Marta nära en flytt till Paris SG

Publicerad

Caroline Seger och Marta kan bli klubbkamrater med Kosovare Asllani och Zlatan Ibrahimovic.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har Paris Saint-Germain erbjudit de båda Tyresöspelarna kontrakt.

- Båda är fantastiska spelare och PSG vill alltid ha de bästa. De är välkomna, säger Asllani.

I går vid lunchtid skickade skuldtyngda Tyresö FF ut ett pressmeddelande att fyra av klubbens spelare - däribland Caroline Seger och Marta - inte kommer att få sina kontrakt förlängda och därmed är fria att lämna innan sommaren.

- Vi måste ju ta ansvar för ekonomin. De lönenivåer Seger och Marta ligger på i dag klarar vi helt enkelt inte av, säger Tyresös ordförande Hans Lindberg.

Seger erbjuden höjd lön i TFF

Martas månadslön är 168 000 kronor medan Seger tjänar 70 000. Det framgår av handlingarna Tyresö skickade in till länsstyrelsen efter klubbens rekonstruktion.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har bägge spelarna kontaktats av Paris Saint-Germain.

- Seger har till och med blivit erbjuden en högre månadslön. Och det finns bara en klubb, alltså PSG, som kan betala en summa som ligger i närheten av vad Marta tjänar i dag, säger en person med insyn i kontraktsförhandlingarna till SPORT-Expressen.

- Hennes agent har ringt runt till storklubbarna i Europa och PSG har ställt sig positivt.

Landslagets anfallsstjärna Kosovare Asllani spelar sedan två år i Paris-klubben.

- De är välkomna hit. Båda är fantastiska spelare och PSG vill ha de bästa, säger hon.

SPORT-Expressen har sökt Seger utan resultat. Till SVT-sporten säger hon:

- Det enda jag vet är att min nästa klubb inte kommer att ha sådana här problem. Det kommer vara en professionell klubb och organisation som sköter det de ska göra, så att jag kan fokusera på fotbollen.

Skarp kritik från rivalerna

På upptaktsträffen för damallsvenskan i går fortsatte samtidigt missnöjet att gro från tränare och spelare mot Tyresö.

- Flera världsklasspelare försvinner till sommaren. Så det blir två olika lag som de konkurrerande klubbarna stöter på beroende på när de i allsvenskan möter Tyresö. Förutsättningarna kan knappast kallas rättvisa, förklarar Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

- Dessutom tycker jag att det borde finnas regler som säger att en klubb som är under rekonstruktion inte ska få starta i en serie.

Vittsjös tränare Thomas Mårtensson har tidigare varit hård i sin kritik mot Tyresö, och står fast vid den.

- Man håller inte på så med sin ekonomi och utnyttjar en statlig lönegaranti. Vad sänder det för signaler till klubbar som drar ner på sin verksamhet och löner för att överleva, frågar sig Mårtensson.

- Det kommer att åka ut lag ur allsvenskan som har skött sin ekonomi klanderfritt. Medan ett lag som helt saknar ekonomisk insikt kan bli kvar. Vi kan inte ha klubbar som tar in världsspelare och sedan låter staten betala för dem.

Umeå IK:s mittback Emma Berglund har sett fram emot att möta ett Tyresö fullt av världsspelare på hemmaplan den 24 juli.

Nu blir det inte så.

- Vi har tidigare pratat om att få dit en massa folk och slå publikrekord under Umeå fotbollsfestival som är då. Utan flera av stjärnspelarna blir det inte så, konstaterar Berglund.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag