Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schough visade EM-form – mål i fjärde raka matchen

Olivia Schough blev tvåmålsskytt i krossen.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
AIK:s Sara Nordin och Rosengårds Jelena Cankovic.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Först i tabellen mot sist i tabellen.

Då visade Olivia Schough EM-form med två mål när Rosengård krossade AIK med 6-0.

– Hon vandrar in i EM strax, med ett självförtroende som måste vara det bästa hon har haft i sin karriär, säger kommentatorn Tobias Dahlberg i Viaplay.

Serieledande Rosengård stod inför en lätt uppgift på förhand.

AIK på bortaplan, som endast har sex poäng på 15 matcher och ligger sist i tabellen

Och det blev en enkel match.

Rosengård inledde föga förvånande starkast och tog ledningen efter cirka en halvtimme spelat. Efter ett fint spel på högerkanten tryckte Sofie Bredgaard in ledningsmålet för gästerna.

Bortalaget fortsatte att dominera och Jelena Čanković utökade med ett snyggt distansskott precis innan halvtidspausen, efter att AIK misslyckat med att rensa bort bollen.

– Vi saknar lite tempo i spelet, men skönt att göra två mål. Vi måste komma ut bättre i andra halvlek, säger Bredgaard i Viaplay i halvtidsintervjun.

Det dröjde bara tre minuter in i den andra halvleken, sen hade Čanković gjort sitt andra mål i matchen. Denna gång från ett perfekt inlägg av Olivia Schough.

Schough med två mål och en assist

Cirka tio minuter senare var det Schoughs tur att göra mål. Det var en snabb hörnvariant av Rosengård där andrabollen hamnade hos 31-åringen. Hon drog till på volley och bollen studsade i gräset och sedan över målvakten i mål. Fjärde raka matchen som yttern gjorde mål i.

– Snacka om att visa EM-form!, säger kommentatorn Tobias Dahlberg i Viaplay.

Några minuter senare slog hon till igen och chippade enkelt över AIK:s målvakt.

– Hon gör en väldigt fin match, på nytt! Hon vandrar in i EM strax, med ett självförtroende som måste vara det bästa hon har haft i sin karriär. Det bara sprakar om henne, säger Dahlberg.

Krossade AIK med 6-0

I slutet av matchen hittade Stefanie Sanders en lucka efter en frispark, hon drog till, men träffade stolpen. Emma Berglund var påpassligt framme och placerade enkelt in matchens sista mål. 6-0 till Rosengård som totalt krossade AIK.

– AIK är en bra motståndare. De är väldigt välorganiserade och svåra att komma igenom, det såg vi i den första halvleken. Sen kanske de inte orkade hela matchen. I den andra halvleken dominerade vi totalt, säger Rosengårds tränare Renee Slegers.

TV: Gerhardsson om känslorna efter EM-trupputtagningen