Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schough tvåmålsskytt när Djurgården vände

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Olivia Schough gjorde två mål när Djurgården slog AIK i Svenska cupen.
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stockholmsderbyt började tungt för Djurgården.

Nyförvärvet Maria Hovmark tvingades gå av skadad och AIK spräckte matchens nolla. 

Men Djurgården kom tillbaka och vann cupmötet med 4-2.

Djurgården spelade årets först match så sent som förra lördagen. Då slog Linköping laget med 3-1. Nu, en vecka senare, drog tävlingssäsongen i gång. Rivalerna AIK som var ett topplag i elitettan förra året stod för motståndet i Svenska cupens gruppspel. Ett eldprov för ett Djurgården i förändring och ett guldläge för unga och hungriga AIK att överraska.

Bortalaget tog tag i taktpinnen från start och kom runt på kanterna. Nyförvärvet Maria Hovmark såg pigg ut på högerkanten och testade AIK:s Milla-Maj Majasaari i mål flera gånger.

Nyförvärvet klev av skadad

Men efter bara åtta spelade minuter var olyckan framme. Hovmark kved sig i smärtor efter en situation med en AIK-försvarare på offensiv planhalva. Hennes högra knä lindades om och danskan tvingades avbryta matchen. 

– Det är någonting med högerknät som fastnar och det här kan vara en rekordkort säsong för Maria Hovmark i Djurgårdströjan, säger C Mores Marcus Bühlund i sändningen.

I 21:a minuten kom nästa smäll för Djurgården. Efter en snöplig träff på en Djurgårdsrygg kunde AIK ta ledningen. Målskytt: Johanna Lindell. Minuten efter fortsatte AIK trycka på och Linda Hallin testade skott utanför straffområdet och fick ribban att skaka.

Olivia Schough dubbel målskytt

Tio minuter senare skulle Djurgården få chansen att revanschera sig. Från straffpunkten kunde kaptenen Olivia Schough säkert utjämna till 1-1.

I den andra halvleken tog Solnalaget tillbaka ledningen. Matilda Rosqvist drev in i straffområdet och kunde snyggt spela fram Adelisa Grabus som tryckte in reduceringsmålet. 

Då klev Djurgården fram. Nyförvärvet Linda Maserame Motlhalo kvitterade påpassligt framför mål och minuten efter kunde Olivia Schough elegant göra 3-2. 

Linda Maserame Motlhalo hann även göra 4-2 innan slutsignal.

I helgens andra möte i grupp tre slog Eskilstuna United de allsvenska nykomlingarna Umeå IK med 1-0 på hemmaplan.