Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schough skadad i Rosengårds tunga premiär

Olivia Schoug.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Olivia Schoug i premiären.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stjärnan fick lämna i första halvleken.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Premiären i damallsvenskan skulle vara starten på en ny titeljakt för FC Rosengård.

Det blev dubbla bakslag: Ett för laget, ett för Olivia Schough.

Landslagsstjärnan tvingades kliva av efter drygt en halvtimme på planen och de regerande mästarna tappade poäng mot Piteå.

– Just nu känns det inte bra, säger Schough.

FC Rosengård är på jakt efter sitt tredje raka SM-guld men det kunde ha börjat bättre – inte minst för Olivia Schough. Yttern var visserligen inblandad i en del farligheter under matchinledningen mot Piteå och försökte med två distansskott men i den 34:e minuten satte hon sig på konstgräset, tog sig mot höften och magen och väntade på att det medicinska teamet skulle komma in på planen. Efter en kort undersökning bestämdes att Schough inte kunde fortsätta. Hon ersattes av nyförvärvet Emilia Larsson.

– Min magmuskel började göra ont, jag vet inte om det var något som hände tidigt i matchen för det bara kom och sen eskalerade det, säger Schough.

Rosengård var det bättre laget under matchens första 45 minuter. De regerande mästarna pressade tillbaka Piteå och skapade några halvfarligheter. I den 42:a minuten kom första halvleks hetaste läge när Loretta Kullashi blev helt fri efter en passning i djupled från Ria Öling. Samantha Murphy i gästernas mål kom ut, gjorde sig stor och räddade med en fotparad. Lagen gick till vila med 0-0.

Rosengård fortsatte trycka på för ledningsmålet i början av den andra halvleken. Efter bara några minuter drog Sofie Bredgaard till med ett vasst skott som styrdes ut till hörna av Murphy. Den nickade Loretta Kullashi i mål.

Rosengård tappade mot Piteå

Med 25 minuter till full tid välkomnades Caroline Seger tillbaka till fotbollsplanen med en stor applåd från publiken på Malmö IP. Landslagets och Rosengårds kapten hade inte spelat match sedan sommarens EM-semifinal mot England och den efterföljande operationen av hälsenan. Hon ersatte Mia Persson centralt på mittfältet.

Comebacken var inte enbart positiv. I den 85:e minuten fick Piteå frispark på offensiv planhalva. Den lyftes in i straffområdet av Fanny Andersson och när Caroline Seger skulle nicka undan bollen gick det inte bättre än att den landade hos Piteås Hanna Andersson som kunde skicka den vidare in i mål.

– Vi har kontroll hela matchen men släpper in Piteå, säger Rosengårds tränare Renée Slegers och fortsätter:

– Jag är riktigt besviken.

FC Rosengård försökte forcera fram ett sent segermål men lyckades inte. Matchen slutade 1-1.