Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Schough avgjorde för Djurgården på övertid

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Djurgårdsspelarna jublar
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Matchen mellan Limhamn Bunkeflo-Djurgården såg ut att sluta mållöst. 

Men på övertid slog Olivia Schough till – och fixade tre poäng till Djurgården. 

– Det var verkligen på håret, säger matchhjälten. 

Damallsvenskan är tillbaka och under lördagen spelades mellan Limhamn Bunkeflo och Djurgården. Skånelaget har endast tagit fyra poäng på sju matcher och måste därmed börja vinna matcher för att undvika degradering. 

Ekroth på bänken

Djurgården, som enbart tagit två poäng mer än Limhamn Bunkeflo, har under VM-uppehållet värvat Petronella Ekroth som dock fick starta matchen på bänken. 

Den första halvleken slutade mållöst vilket den andra halvleken också såg ut att göra. Hanna Folkesson hade en jättechans i slutet av matchen, men Vera Amanda Varis stod  rätt placerad i målet och kunde avvärja. 

Schough hjälte

Målet skulle dock komma. I den 92:a minuten slog landslagsspelaren Olivia Schough hörnan – som gick rätt in i mål utan att toucha någon medspelare i straffområdet. 

– Jag tänkte bara: ”Nu får du göra en bra hörna Olivia.” Och så gick den hela vägen in i mål. Det var otroligt skönt att se bollen gå i mål samtidigt som det verkligen var på håret, säger Schough. 

Anfallaren drabbades av sjukdom efter VM-bronset och hade bara genomfört två träningspass inför matchen. 

– Det var ganska jobbigt att spela i dag. Jag var verkligen inte i toppform, samtidigt som det var sjukt varmt. Då var det desto skönare med tre poäng. 

Målet betyder tre viktiga poäng för Djurgården som därmed ökar avståndet ner till negativt kval. Limhamn Bunkeflo ligger dock kvar under strecket. 

I den andra matchen i damallsvenkan under lördagen mellan Kungsbacka och Kristianstad blev det betydligt fler mål. Bortalaget vann med hela 5–0.