Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saknade sju spelare – Linköping vann ändå

Linköpings tränare Olof Unogård Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Nilla Fischer kom till spel mot Djurgården – men Stina Blackstenius saknades i LinköpingFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Trots att Linköping hade svårt att få ihop ett lag slog de Djurgården med 3-1.

Nu är det bråttom att få in flera spelare innan tävlingssäsongen börjar.

– Jag hoppas vi kan göra klart och till och med få in dem under veckan, säger tränaren Olof Unogård.

Linköping hade ett tufft utgångsläge inför träningsmatchen mot Djurgården på lördagen. Den redan tunna truppen åkte på flera avbräck under veckan och LFC tvingades låna in flera spelare från IFK Norrköping och Husqvarna. Nyförvärven Ronja Aronsson och Olga Ahtine saknades, liksom anfallsstjärnan Stina Blackstenius.

– Jättetufft. Vi har satt oss själva i den sitsen, att vi är 14 utespelare på papperet nu och sju stycken saknades. Det var på håret att vi ens kunde genomföra matchen, säger tränaren Olof Unogård.

Matchen speltid ändrades till två gånger 30 minuter och när bollen var i rullning på Tele2 var det stjärnorna som klev fram för bortalaget. Lina Hurtig slet på vänsterkanten, Frida Leonhardsen Maanum tog ansvar på mitten och i minut 16 nickade landslagsbacken Nilla Fischer in 1-0 på hörna.

För Djurgårdens del var det säsongens första riktiga test. Stockholmslagets trupp har byggts om under vintern och flera utländska spelare har värvats in. 

I mötets andra halvtimme utökade inlånade Ronja Karlsson Törnborg tidigt Linköpings ledning. Vilket Lina Hurtig följde upp minuten efter när hon nickade in 3-0.

Sedan kom svaret från Djurgården. Från bortre stolpen nickade nyförvärvet Rachel Bloznalis in reduceringen. 3-1 blev också slutresultatet.

Två nya spelare på väg in

Med tanke på förutsättningarna är Linköpings tränare mer än nöjd med matchen.

– Det kändes ändå bra att kunna genomföra matchen – och som vi genomför den. Jag är imponerad och stolt över spelarna, säger Olof Unogård och fortsätter:

– Jag gillar verkligen approachen på de inlånade spelarna som kommer in. De är inte blyga och rädda, utan de kliver in och kör. 

Nästa helg drar tävlingssäsongen i gång när svenska cupens gruppspel börjar. Linköping ställs mot Kopparbergs/Göteborg på bortaplan och kan då inte låna in spelare för att få ihop ett lag. Det sätter press på att få in fler värvningar.

– Vi har två konkreta spår. Jag hoppas vi kan göra klart och till och med få in dem under veckan inför cupen, säger Unogård.

De två aktuella spelarna har tidigare rapporterats vara Sophie Sundqvist och Orji Ebere.