Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ska BK Häcken rubba stjärnlaget

Robert Vilahamn
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Filippa Curmark
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. BK Häcken siktar på gruppspel i Champions League i år igen. 

Men i kvalet väntar dubbelmöte med stjärnspäckade PSG. 

– Tajmningen är bra och vi har absolut en möjlighet att skrälla, säger tränaren Robert Vilahamn, 39. 

BK Häckens damlag anlände till Paris i måndags kväll och är väl förberedda inför kvällens match. 

– Vi vet hur vi ska spela och är mentalt redo. Det är klart att motståndet är väldigt tufft, det gäller att göra en bra match så att vi får med oss ett bra resultat till det avgörande hemmamötet nästa vecka, säger landslagsmittfältaren Filippa Curmark, 27. 

I fjol spelade Hisingsklubben i Champions Leagues gruppspel för första gången. Det slutade med en jumboplats bakom Lyon, Bayern München och Benfica, men svenskorna lyckades i alla fall vinna på portugisisk mark. Erfarenheten från Europaspelet kan bli värdefull nu, tror Filippa Curmark. 

– Vi vet vad som krävs på den här nivån och jag tycker att vi har gjort det bra i de senaste matcherna. Vi kommer till spel med gott självförtroende. Visst, PSG har fantastiska spelare på varje position, men jag tror stenhårt på vårt lag. Det är viktigt att vi är mentalt påkopplade och att vi är medvetna om att det är först nästa vecka som det avgörs, säger hon. 

”Vi har spelare som kan utmana”

PSG, med svenska landslagsbacken Amanda Ilestedt i mittlåset, har en ruskigt vass offensiv trio i Lieke Mertens, Ramona Bachman och Kadidiatou Diani. BK Häcken-tränaren Robert Vilahamn rankar Parislaget som ett av världens fem bästa. 

– Men vi har ändå spelare som kan utmana på den här nivån. Jag har svårt att se att de skulle se oss som ett stort hot, så de underskattar oss säkert lite. Och deras liga har precis startat och de har en ny tränare, så tajmningen att möta dem nu är bra. Det finns ingen prestationsångest här, ingen förväntar sig att vi ska slå ut dem så vi har allt att vinna. Det känns sjukt inspirerande, säger Vilahamn. 

Vad blir nycklarna? 

– Att acceptera att vi i vissa stunder måste försvara kompakt och tajt och att vi då och då måste försöka pressa högre och satsa på kontringar samt skapa chanser via etablerat spel också. Hittar vi mixen där har vi en bra möjlighet att skrälla, säger Vilahamn.