Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så lyckades de med sin värvningskupp

Foto: PASCU_MENDEZ / /IBL CORDON PRESS
Emma Holmgren lämnar Linköping efter en säsong.Foto: Petter Arvidsson / BILDBYRÅN

Emma Holmgren vänder hem till IK Uppsala Fotboll.

Målvakten har varit med i flera av Peter Gerhardssons landslagstrupper och skriver på tack vare sponsorn Onmedia.

– Jag vill kunna bidra med min erfarenhet, jag har ju spelat på en hög nivå i några år nu, säger Holmgren till klubbens hemsida.

Uppsala Fotboll tog sig upp till damallsvenskan efter en avgörande seger mot Hammarby i den sista omgången av elitettan höstas. Inför föreningens första historiska säsong i den högsta serien har klubben lyckats med en riktig drömvärvning när den 22-åriga målvakten Emma Holmgren vänder hem till Uppsala.

Holmgren spelade i Sirius mellan 2014 och 2016 men därefter lämnade målvakten för spel i Hammarby samtidigt som den nya föreningen Uppsala Fotboll bildades ur Sirius. Efter tre säsonger med spel i Hammarby och Linköping med uttagningar till flera landslagstrupper är hon nu alltså tillbaka i Uppsala och IK Uppsala Fotboll.

– Jag tycker att Uppsala är väldigt spännande, de har verkligen fått ihop laget under den här säsongen och hittat ett vägvinnande spelsätt som har tagit dem hela vägen till damallsvenskan. Jag har haft bra koll på dem under åren och den här säsongen har de hittat ett sätt att vinna matcher trots att man kanske inte alltid spelat så bra, vilket är en styrka, säger Holmgren till Uppsalas hemsida.

Värvas tack vare sponsorn

Uppsala berättar också på sin hemsida att Holmgren skriver på tack vare sponsorn Onmedia som gett henne ett jobb inom digital marknadsföring vid sidan av planen. 

– Uppsala hörde av sig till oss och berättade att de hade en spelare på gång in i truppen men att de behövde hjälp med att sy ihop affären. Vi på Onmedia träffade Emma och upplevde henne som en superhärlig och trevlig tjej så vi erbjöd henne möjligheten att arbeta hos oss, säger företagets vd Daniel Apelthun.

Emma Holmgren bröt kontraktet med Linköping och blir viktig när Uppsala ska försöka etablera sig i damallsvenskan.

– Jag vill kunna bidra med min erfarenhet, jag har ju spelat på en hög nivå i några år nu och senast med Linköping i Damallsvenskan så jag hoppas att jag kan komma med en del rutin till laget, säger Holmgren.

Den senaste säsongen vaktade Holmgren målet för femteplacerade Linköping i 18 av 22 seriematcher och släppte bara in 15 mål. 

Kontraktet är skrivet över säsongen 2020.