Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rosengård tappade poäng efter sent baklängesmål

Caroline Seger deppar efter matchen mot Kristianstads DFF.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård var nära att bryta trenden mot Kristianstads DFF.

Men ett sent baklängesmål satte stopp för det.

– Vi har bara oss själva att skylla, säger Caroline Seger.

FC Rosengård såg ut att gå mot en tredje raka seger efter att laget tog ledningen i den 35:e minuten genom Sofie Bredgaard. Men med två minuter kvar av ordinarie tid kom kvitteringen från Kristianstads DFF.

– Vi visste om att Kristianstad är svåra, de ger aldrig upp. Det är alltid 95 minuter, oavsett vad det står. Tråkigt att det blir en sådan situation, men så är det mot Kristianstad, säger Caroline Seger.

Målet kom på hörna efter en tilltrasslad situation framför Teagan Micha där Delaney Baie Pridham, som byttes in med dryga 30 minuter kvar, höll sig framme och petade in 1-1.

– Mitt jobb var att komma in och göra skillnad, det var vad jag gjorde. Varje gång det är hörna så är jag hungrig på att göra mål och hade bara fokus på att få in bollen, säger hon.

Och målskytten tyckte det var ett rättvist resultat.

– Jag tycker att matchen var jämn och vi hade en hel del bollinnehav även i den första halvleken. Det var en väldigt bra match överlag och ett rättvist resultat. 

Ingen seger på fem matcher

Dessförinnan hade Rosengård haft flera chanser att utöka sin ledning. Oliva Schough skött från distans när KDFF-målvakten var långt utanför eget straffområde, men bollen tog i ribban. 

– Vi har oss själva att skylla i det, eftersom vi inte får ett må. Då lever matchen hela vägen, vi har bara oss själva att skylla, säger Caroline Seger. 

Jelena Cankovic hade en chans där hon fick god tid på sig i straffområdet att avlossa ett skott, men bollen gick strax utanför stolpen. Stjärnan, som gjorde comeback, var inte nöjd med lagets andra halvlek.

– Vi kontrollerade inte matchen i den andra halvleken och vi tappade bollen för snabbt. Vi måste stänga dessa matcher bättre och vara lugnare med bollen. Det här är inte acceptabelt att det händer, men förhoppningsvis kan vi bli bättre på det i nästa match.

De senaste säsongerna har Rosengård haft svårt mot Kristianstad. Senaste segern kom i juli 2020 och detta var femte raka tävlingsmatchen mot laget utan en seger.

– De är ett bra lag som bra på försvar och duktiga i boxen. De har en tendens av att få matcher att leva hela tiden. Det är ett lag vi har haft tufft mot men jag tycker samtidigt spelmässigt så är vi bättre. Men det hjälper inte, för vi måste vinna matcher.

Ny match på måndag

Redan på måndag får laget en ny chans att studsa tillbaka. Då kommer Örebro på besök till Malmö IP.

– Just nu känns ingenting skitroligt. Men det är klart, man gillar ju matcher. Det är det man lever för, men kanske en dag (ledigt) till hade varit skönt, säger Seger och fortsätter:

– Det är bara att ladda om och återhämta sig så mycket som möjligt. Det är så här det funkar, det är inte att gnälla utan det är bara att borra ner huvudet och vara sugen på att vinna den matchen på måndag.