Rosengård har drömläge att nå Champions League

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN

Underläge för Rosengård mot Brann i Champions League-kvalet. 

Då kvitterade inhopparen Olivia Holdt efter endast 8 minuter på planen när matchen slutade 1-1.

Två matcher som ska avgöra om Rosengård eller norska Brann kommer att spela i Champions League-gruppspelet

Det var en fartfylld matchinledning som böljade fram och tillbaka på Brann Stadion. 

Men efter några halvchanser var det hemmalaget som skulle ta ledningen. Svava Ros Gudmundsdottir sprang på en djupledsboll och hamnade till synes ur vinkel. Men islänningen drog till med ett riktigt hårt skott rakt i det närmsta krysset och säkrade ledningen för Brann.

Den andra halvleken inledde Rosengård starkast. De radade inte upp några tydliga målchanser, men skånelaget fick ett tydligare grepp om matchen.

Det var dock Brann som skulle göra mål. Eller? Signe Gaupset var helt fri i straffområdet och bredsidade enkelt in bollen i öppet mål. Men hon stod i offside och målet dömdes bort.

Inhopparen kvitterade

Med cirka 20 minuter kvar byttes nyförvärvet Olivia Holdt in – något som skulle visa sig vara avgörande. Bara några minuter senare fick inte Brann undan en boll efter ett Rosengård-anfall, bollen hamnade hos Holdt som drog till på distans och satte kvitteringen.

I den 86:e matchminuten var Olivia Schough väldigt nära att avgöra matchen, men hennes skott gick precis över målet.

Matchen slutade 1-1 och Rosengård har ett bra utgångsläge inför returmötet på hemmaplan på onsdag. Vinnaren av dubbelmötet får en plats i gruppspelet i Champions League.