Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Publiken tillbaka – då vann Djurgården

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Utsålt: 500 åskådare på Stockholms stadion.

Då kom första segern i damallsvenskan på sju matcher för Djurgården, 1–0 mot Eskilstuna.

Det blev 1–0 i premiären mot Kif Örebro den 17 april. Sedan dess har Djurgården spelat sex matcher utan att ta en enda poäng. Krisen har varit stor i Stockholmslaget, som inte ens är bäst i huvudstaden längre, där nykomlingarna AIK och Hammarby klarat sig bättre i högsta serien hittills den här säsongen.

Bara Växjö, som inte vunnit alls i år, ligger längre ner i tabellen.

Men när regeringen lättat på coronarekommendationerna och publiken kunde släppas in på Stockholms stadion lossnade det för Djurgården.

Inför hela 500 åskådare, maxantalet som tillåts från och med 1 juni, fick Djurgården till slut sin efterlängtade seger, mot Eskilstuna som efter förlusten i sin tur dras in lite mer i bottenstriden.

Daniela Zamora blev segerskytt när hon från nära håll kunde trycka in en hörna i den 35:e minuten.

Då hade den chilenska landslagsspelaren redan tidigare i matchen varit nära att ge sitt lag ledningen. I den tredje minuten kom hon fri och rundade Eskilstuna-målvakten Emma Holmgren, men kom i för snäv vinkel och träffade burgaveln med sitt skott när målet var öppet.

Zamoras 1–0 blev matchens enda mål och nu kan Djurgården blicka fram emot det kommande landslagsuppehållet med mindre avstånd till lagen ovanför i tabellen.