23-åriga Christen Press välkomnades av sportchefen Lasse Svensson när hon landade på Landvetter utanför i Göteborg i går kväll. "Jag har hört många bra saker om klubben", säger amerikanskan. Foto: LENNART REHNMAN Foto: Lennart Rehnman
23-åriga Christen Press välkomnades av sportchefen Lasse Svensson när hon landade på Landvetter utanför i Göteborg i går kväll. "Jag har hört många bra saker om klubben", säger amerikanskan. Foto: LENNART REHNMAN Foto: Lennart Rehnman

Press: "Ska bli ett spännande äventyr"

Publicerad

Strax efter 20 i går kväll landade Göteborg FC:s nya stjärna Christen Press, 23.

Varken bombhot eller 16 timmars flygresa verkade bekomma henne.

– Det ska bli ett väldigt spännande äventyr här i Sverige, säger hon.

Mottagningskommitten från Göteborg FC bestod av sportchefen Lasse Svensson och lagets andra amerikanska, Ingrid Wells.

Christen Press flög från Los Angeles via London till sitt nya liv som proffs i Göteborg.

– Det var min agent som såg till att jag kom till Göteborg. Jag har hört många bra saker om klubben. Jag är väldigt spänd inför det här äventyret, säger hon.

"Glad att det löste sig"

USA:s förbundskapten Pia Sundhage har inte haft något finger med i spelet.

– Jag har träffat och pratat med henne men inte i det här fallet, förklarar Christen.

Starten på hennes nya liv blev också mer rafflande än hon trott. Under mellanlandningen i London fick hon reda på att Landvetter flygplats var bombhotad.

– Ja, ett tag var jag rädd att vi skulle landa i Köpenhamn men jag är glad att det löste sig, ler hon.

Nu blev hon bara 20 minuter sen ner på svensk mark trots dramatiken på Landvetter under eftermiddagen.

Christen har skrivit kontrakt på ett år med Göteborg FC. Förra säsongen spelade hon i den amerikanska proffsligan för Magic Jack i Florida.

"Vet hur skicklig hon är"

När ligan gick i konkurs har flera spelare sökt sig till Sverige - däribland brasilianskan Marta som skrivit på för Tyresö.

– Det är fantastiskt roligt att Marta också spelar här. Det är bra för hela ligan. Jag mötte henne tre, fyra gånger under vår säsong i fjol och vet hur skicklig hon är, säger Christen Press.

Matts Olsson
Matts Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag