Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Premiärseger för mästarlaget Piteå

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Mästarlaget Piteå inledde nya säsongen med att besegra Djurgården med 1–0.

Piteåstjärnan Josefin Johansson gjorde comeback efter barnafödsel – och låg bakom matchens enda mål.

Snödrivorna kantade fotbollsplanen i Piteå. Lika fullt var det tio plusgrader och strålande sol som mötte spelarna i Piteå och Djurgården.

Det var också hemmalaget som började klart bäst.

I den 31:a minuten fick Djurgårdens mittback Ingibjörg Sigurdardottir agera målvakt. Hon avstyrde ett skott från Piteåanfallaren Nina Jakobsson på mållinjen genom att nicka bort bollen.

I det skedet var målvakten Jennifer Pelley överspelad. Med 30 sekunder kvar av första halvlek fick June Pedersen en bra träff från 25 meter. Pelley fick sträcka på sig för att tippa bollen över ribban.

Hemmadominans

Merparten av spelet i den första halvleken var på Djurgårdens planhalva och gästerna från huvudstaden hade all anledning att vara nöjda med 0–0 när halva matchen var spelad.

Inför den andra halvleken byttes mittfältaren Josefin Johansson in i Piteå. I augusti i fjol blev hon mamma till en dotter och spelade därför inte en enda match under fjolårssäsongen. Sju år innan det var hon lagkapten i Piteå och nu var hon med om att visa vägen i sin comeback.

1–0 kom i den 50:e minuten efter ett inkast och sedan ett inlägg som Josefin Johansson nickade ned på anfallaren Nina Jakobssons fötter. Jakobsson var iskall och de 1 822 åskådarna i Piteå fick jubla.

Backade hem

Johansson fick spela som yttermittfältare på högerkanten. Så sent som för en vecka sedan gjorde hon sin första hela match sedan återkomsten till elitfotbollen.

En återkomst som inte hade kunnat börja bättre.

I slutet av den andra halvleken valde hemmalaget att spela med en anfallare i stället för den trio som fick inleda matchen på topp.

Djurgården flyttade sedan upp spelet och med ett fint kortpassningsspel lyckades man hota mästarlaget ett par gånger. Segern gick ändå till Piteå – och SM-vinnaren från 2018 har inlett där laget slutade i höstas.