Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Premiärplanerna skrotas: ”Vet hur klubbarna lider”

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det blir ingen damallsvensk fotboll redan den här månaden.

Premiärplanerna skrotades under söndagskvällen.

– Vi räknar inte med att klara kraven, säger EFD:s ordförande Annika Grälls till TT.

Den damallsvenska säsongen var tänkt att startas upp redan om tre veckor, efter att ha skjutits fram på grund av coronavirusets spridning. Under söndagskvällen ska de planerna ha skrotats, enligt TT.

Tomas Hoszek, generalsekreterare på Elitfotboll dam (EFD), bekräftar att den tänkta seriestarten vid månadsskiftet inte längre är aktuell.

– För att kunna komma i gång i månadsskiftet hade vi behövt alla beslut som krävs på plats den 15 maj och vi räknar inte med att klara det, säger EFD:s ordförande Annika Grälls till TT efter söndagskvällens styrelsemöte.

Folkhälsomyndigheten har än så länge inte kommenterat om seniorfotbollen kommer att kunna återupptas under den närmsta tiden. I april så kom det senaste beskedet från statsepidemiolog Anders Tegnell, som lät meddela att seniorfotbollen inte skulle få spelas, medan undantag görs för barn och ungdomar.

– Seniormatcher får man vänta med tills läget är betydligt lugnare, sa han då.

Väntat beslut

Söndagskvällens beslut ses som väntat efter att EFD tidigare i veckan signalerat att det tidigare datumet inte var realistiskt längre. 

Det finns i dagsläget inget nytt datum satt för när damallsvenskan kan dra i gång igen. Under veckan så kommer ett uppföljningsmöte hållas mellan Folkhälsomyndigheten och de involverade intresseorganisationerna i svensk fotboll, där förhoppningen är att planerna för ligan ska bli klarare.

För att hinna spela samtliga 22 omgångar i damallsvenskan krävs det att spelet kommer i gång senast i juli. Om inte det går är det första alternativet att avgöra säsongen i en enkelserie med endast 11 omgångar.