Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det känns bra och kul att vara tillbaka”

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Madelen Janogy är tillbaka i svensk fotboll. 

Landslagsstjärnan gjorde comeback när Piteå föll mot Eskilstuna med 2-0. 

– Det känns bra och kul att vara tillbaka, säger hon till SVT. 

Det var i maj som Janogy berättade i en intervju med SportExpressen att hon hade problem med psykisk ohälsa och tvingats ta en paus från fotbollen. Två månader senare bröt hon med tyska Wolfsburg och därefter skrev hon på för Piteå. 

Under söndagen var hon tillbaka på fotbollsplanen. 

Madelen Janogy hoppade in med kvarten kvar vid 2-0-underläge. Detta efter att Eskilstuna tagit ledningen efter mål av Felicia Rogic och Loreta Kullashi. 

”Har problem med självförtroendet”

Men slutforceringen resulterade i noll mål och matchen slutade 2-0. En tung förlust för Piteå som är numera inblandade i bottenstriden. 

– Det känns bra och kul att vara tillbaka. Det är så klart surt att vi förlorar. Men jag tycker att matchen var en jämn sådan, säger Janogy i SVT och fortsätter: 

– Vi har problem med självförtroendet och vi jobbar på det. Sen har vi också många nya spelare som ska in i laget. Det är tungt nu men jag tycker att vi gör det skitbra där ute. Jag ville egentligen in tidigare för att hjälpa till men nu blev det så. 

SVT: Hur ser framtiden nu? Kommer du köra på?

– Det beror på hur jag mår, men känns det bra så kommer jag givetvis köra på. Det är upp till mig, säger Madelen Janogy. 

I dagens andra matcher tog krisande Vittsjö tre viktiga poäng mot Växjö. Linköping besegrade Uppsala med 3-1.