Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Piteå fixade poäng – trots mardrömsresan

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Inte nog med att Piteås flyg till Stockholm blev inställt och att spelarna tvingades till en över 13 timmar lång bussresa.

Dessutom var vissa av rummen på hotellet dubbelbokade när de kom fram på natten.

Ändå klarade man 0–0 borta mot guldtippade Linköping i damallsvenskan.

Piteås trupp samlades halv tio på sin hemmaarena under lördagen. Då fick spelarna beskedet att deras flyg till Stockholm var inställt.

I stället väntade en över 13 timmar lång bussresa till Linköping inför söndagens bortamöte i damallsvenskan.

Klockan var halv ett på natten när de kom fram – och då visade det sig att hotellet hade dubbelbokat en del av rummen.

– Inte den mest optimala uppladdningen med andra ord, säger målvakten Cajsa Andersson med ett snett leende. Klart att det stör, jag skulle ljuga annars. Men vi har en stark karaktär i gruppen och brukar klara av sådant bra.

Även om Linköping förde spelet och skapade klart flest målchanser vek inte Piteå en tum. Gästerna kämpade till sig oavgjort – och har därmed fortfarande samma poäng (15) som östgötskorna. Fem poäng efter serieledaren Rosengård.

– Vi tillät dem ha mycket boll på områden av planen vi inte anser är särskilt farliga. Sedan hade vi ett grymt bra försvarsspel. Av sitt spelövertag lyckades de egentligen bara få fram ett par vassa lägen.

På landslagsstjärnans Stina Blackstenius nick i den 67:e minuten presterade Andersson en riktig superräddning.

– Om den var årets bästa för min del hittills? Ja, säkert. Den kändes väldigt skön efteråt. Och roligt att kunna hjälpa laget att få med sig poäng från en så pass svår bortamatch.

– Jag fick en bra träff på pannan och trodde nog att bollen skulle gå in. Men där sträckte hon ut sig väldigt bra och snabbt, menar Stina.

Blackstenius hade – liksom Mimmi Larsson – även ett skott strax utanför stolpen.

Men 1 412 åskådare tvingades gå från arenan utan att få se något mål.

I slutminuterna i den 30-gradiga hettan – som krävde en vattenpaus i varje halvlek – slet sig Blackstenius loss i straffområdet och var på väg att gå igenom. Då blev hon till sin stora besvikelse avblåst och fick frispark emot sig. Något hon tog ett ordentligt snack med domaren Tess Olofsson om efteråt.

– Otroligt frustrerande, eftersom jag hade en jättechans att göra mål. Det var en helt vanlig duell, suckar Blackstenius.

Bara en poäng mot Eskilstuna och Piteå efter omstarten innebär att Linköping får jaga topplagen.

– Fortsätter vi så här kommer det att ramla in trepoängare. Och ju fler lag som är inblandade i toppen, desto färre poäng kommer krävas för att ta guld, menar tränaren Olof Unogård.