Örebrostjärnan knäskadad – väntar nu på operation

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Heidi Kollanen.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Kif Örebros Heidi Kollanen har slitit av korsbandet och blir bort länge. 

Ett stort tapp för klubben där stjärnspelaren gjort två mål och sex assist i år. 

– Hon kan nog inte räkna med att spela fotboll på tolv månader, säger Stefan Ärnsved till NA.

Det var sent i matchen mot Växsjö som den 23-åriga finska anfallaren Heidi Kollanen tvingades kliva av i förtid. Redan då misstänktes det att det var illa med spelaren som i år har varit oerhört viktig i Kif Örebro med sina två mål och sex assist. 

För NA berättar tränare Stefan Ärnsved att Kollanen röntgades i mådags och att besked kom under tisdagen, stjärnans korsband är av. 

– Hon kan nog inte räkna med att spela fotboll på tolv månader, och är man någon som lever på fotbollen tar man så klart hårt på det. Och när hon har varit så bra i år också, då är det tufft, säger tränaren Stefan Ärnsved till NA.

”En mardröm för elitfotbollsspelare” 

Det är andra gången i Kollanens karriär som korsbandet går av och nu väntar operation. Stefan Ärnsved hoppas att ingreppet ska kunna ske så snart som möjligt. 

– Vi lider med Heidi i detta och stöttar i den mån det går. Att dra av korsbandet är en mardröm för en elitfotbollsspelare, så är det. Jag hoppas hon kan få en operationstid så fort det bara går, så hon kan börja fokusera på rehab, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.