Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Örebro värvar från amerikanska ligan

Har du koll på var de svenska stjärnorna spelar?
Foto: BILDBYRÅN

Kif Örebro förstärker inför nästa säsong. 

Klubben plockar in Cali Farquharson från den amerikanska högstaligan. 

– Jag ser Damallsvenskan som mer teknisk än NWSL, säger 26-åringen till Örebros hemsida

Cali Farquharson kommer från fyra säsonger i Washington Spirit, som spelar i USA:s högstaserie NWSL. Där har 26-åringen främst spelat som anfallare, men Kif Örebro meddelar att de främst ser henne som wingback under den kommande säsongen. 

– Det kändes självklart att välja Kif Örebro utifrån den bild jag fått av klubben och dess organisation runt laget samt fotbollsmiljön i klubben. De har gjort en bra säsong i damallsvenskan, i vilken jag nu ser mycket fram emot att få testa mina vingar. Jag ser damallsvenskan som mer teknisk än NWSL så mycket kommer handla om finess och teknik, säger Cali Farquharson till klubbens hemsida.

– Eftersom jag spelat som forward i princip hela mitt liv så kommer jag kunna ta med mig ett offensivt mindset oavsett i vilken roll jag spelar. Sen är mitt signum att jag har en positiv attityd, där jag fokuserar mycket på att lyfta mina medspelare. Jag hoppas kunna bidra mycket till Kif Örebro 2020. 

Avtalet är skrivet över ett år.