Foto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd

Örebro nära konkurs - nästa match är i fara

Publicerad

Damallsvenska Örebro är i akut ekonomisk kris.

Får inte klubben in 400 000 kronor till på fredag ställer man in matchen mot Jitex på lördag – och begär klubben i konkurs.

–Vi har inte fått in de sponsorintäkter som vi budgeterat, säger ordföranden Charlotta Nordenberg till Sveriges Radio Örebro.

Damallsvenskan skakas av ekonomisk kris.

LDB Malmö har redan annonserat att man riskerar konkurs under hösten – och nu kommer nästa chockbesked.

KIF Örebro är i sån ekonomisk knipa att man inte kan garantera att man kan spela matchen mot Jitex på lördag.

Fattas 1,3 miljoner

Uteblivna sponsorintäkter och vikande publiksiffror uppges vara orsaken till den ekonomiska situationen.

– Om vi inte får in 400 000 innan fredag har vi inget annat val än att lämna in en begäran om konkurs, säger ordföranden Charlotta Nordenberg till TV4.

Det fattas 1,3 miljoner kronor för att kunna fullfölja den här säsongen och enligt klubbens ordförande, Charlotta Nordenberg, är det sponsorerna som svikit.

Ger inte upp

Men klubben har inte gett upp.

– Vi ska bearbeta och samtala med våra samarbetspartners och se om de är intresserade av att stötta oss. Jag är positivt lagd som människa, att ge upp finns inte i min världsbild, säger Nordenberg till Sveriges Radio.

Så sent som förra året fick Kif Örebro 1,6 miljoner kronor av Örebro kommun.

SportExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag