Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oliva Schough förlänger med FC Rosengård

Olivia Schough har skrivit på ett kontrakt med FC Rosengård som sträcker sig till 2025.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Det blev guld efter Schoughs första säsong i FC Rosengård. Här firar hon med Mia Persson.
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Olivia Schough förlänger med FC Rosengård. Landslagsstjärnan har tecknat ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2025. 

– Det känns otroligt bra, säger hon i ett pressmeddelande. 

Olivia Schough anslöt till FC Rosengård från Djurgården inför förra säsongen och var med och vann SM–guld redan första året. Nu väntar fyra år till.

– Det känns otroligt bra. Rosengård är en fantastisk klubb på så många sätt och klubbens värderingar går hand i hand med mina. Vi är Sveriges bästa fotbollslag och vill fortsätta vara det. Samtidigt som vi ska försvara guldet så vill vi in i gruppspelet i Champions League, det är mitt stora personliga mål och även klubbens, säger Olivia Schough i ett pressmeddelande. 

Fanns stort intresse för henne i vintras

Stjärnan har spelat i svenska landslaget under många år och har hunnit komma upp i 95 landskamper. I vintras fanns det ett stort intresse för henne från andra klubbar – men nu har hon bestämt sig för att stanna i Rosengård länge. 

– Hon är superpopulär. Vi får förfrågningar på henne hela tiden, sa klubbens sportchef, Therese Sjögran i vintras.

Nu är hon nöjd över att ha förlängt med Schough. 

– Olivia är en fantastisk spelare att ha i sitt lag. Professionell både på och utanför planen. Olivia hade ett väldigt bra 2021 och är en av de spelare vi bygger laget runt. Att vi kan förlänga med Olivia till 2025 är en viktig del i hur vi tänker i vår satsning framåt. Jag är övertygad om att Olivia kommer fortsätta utvecklas i vår miljö och samtidigt bidra till nya framgångar, säger Therese Sjögran i pressmeddelandet.

Schough själv – trivs som fisken i vattnet i Rosengård. 

– Jag har känt mig hemma här sedan dag ett och aldrig trivts så bra i någon klubb som jag gör här, både socialt och sportsligt. Jag presterar som bäst när jag trivs och mår bra och det gör jag verkligen i FC Rosengård, säger Olivia Schough.

Tv: Schough om förra säsongens guldfirande