Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärvet: ”Blev extra chockartat”

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Johanna Rytting Kaneryd lämnade FC Rosengård och skrev på för svenska mästarna FC Göteborg. Två veckor senare fick hon reda på att hennes nya klubb valt att lägga ner.

– Man är chockad och oförstådd, säger Rytting Kaneryd till Fotbollskanalen.

Den 14 december presenterade Göteborg FC mittfältaren Johanna Rytting Kaneryd som föreningens senaste värvning. I Januari var tanken att 23-åringen skulle lämna Malmö och FC Rosengård för att ansluta till sin nya klubb. Men under tisdagen fick allt ett ofattbart slut.

Via telefon mottog hon samma besked som chockade Fotbollssverige; De svenska mästarna lägger ner sin verksamhet, bara veckor efter det att man tagit klubbens första SM-guld.

– Det blev lite extra chockartat för mig som precis skrev på för klubben. Jag såg fram emot att komma till klubben och en proportionell förening med en tydlig målsättning: att fortsätta vinna. Jag hade inga som helst tankar på att det skulle bli så här, säger Rytting Kaneryd.

Rytting Karneryd om GFC

Fotbollskanalen: Vad tycker du om klubbens agerande?

– Jag känner att jag inte vill kommentera så mycket detaljer innan jag vet mer, men det jag kan säga är att jag blev väldigt chockad.

Efter att ha kontaktat flera spelare i Göteborg FC kan Rytting Kaneryd konstatera att alla var lika överraskade som henne över beslutet. Men trots osäkerheten om framtiden försöker 23-åringen hålla humöret uppe.

– Det är mycket tankar som snurrar i huvudet men jag försöker hålla mig lugn och ändå försöka se det positiva. Vara hoppfull på en lösning. Tanken var att jag skulle resa upp i januari men jag har varit där och hejat och lite så.