Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mimmi Larsson: ”Känner väl att jag gillar pressen”

Anfallsstjärnan Mimmi Larsson såg pigg ut under onsdagens träning. ”Nu tycker jag att formen börjar komma”, sa hon efter träningen.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Under onsdagen genomförde FC Rosengård ett av sina sista träningspass inför den allsvenska starten – i vårsolen på Malmö IP. Skadade stjärnan Čanković syntes inte till under lagspelet.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
I Svenska cupens semifinalmatch mot Eskilstuna avgjorde Mimmi Larsson med matchens enda mål.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

FC Rosengårds anfallsstjärna Mimmi Larsson är laddad inför den allsvenska premiären. 

Trots en stökig försäsong tycker hon nu att laget känns redo för att tampas om guldet. 

– Nu tycker jag att formen börjar komma, säger hon. 

Årets försäsong inleddes med corona och ryggskott för Mimmi Larsson som var borta i stort sett hela januari. Sedan dess har hon kommit tillbaka starkt och avgjorde – med matchens enda mål – semifinalmötet mot Eskilstuna i Svenska cupen. 

– Nu tycker jag att formen börjar komma så det känns bra inför premiären, säger hon. 

Det har varit mycket skador i FC Rosengård och spelarna har fått hoppa runt en hel del på olika positioner – men trots det ger Larsson försäsongen ett godkänt betyg. 

– Den har varit lite stökig, med skador och folk som har varit inne och ute. Men jag tycker det är bra ändå att vi har presterat de resultaten vi har gjort, vi har ju gått till final i Svenska cupen. Sen är det klart att det finns saker som vi behöver jobba på och förbättra.

”Jag tycker att vi har en bra träning i dag, vi kommer till mycket bra sekvenser och avslut och känns laddade”, sa Mimmi Larsson efter träningen.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Vill göra mer mål

Med många offensiva spelare borta ökar det pressen och kraven på de kvarvarande – men det men det är inget som stör anfallaren. 

– Nä, jag känner väl att jag gillar pressen. Jag har alltid höga krav på mig själv och mina lagkamrater, så det är inget jag tänker mer på – men det är klart att man alltid vill prestera.

Än så länge har det hunnit bli tre mål för henne i Svenska cupen och förra säsongen gjorde hon sju allsvenska mål – i år vill hon öka den produktionen. 

– Det är alldeles för lite så det vill jag ju så klart höja, mitt mål är att vara skadefri, prestera bra och bidra med mycket poäng – om det nu är mål eller assist. 

Hon tycker att laget känns laddat inför premiären – och vad de satsar på är en självklarhet.

– Det finns inget annat än guld, säger hon.

Tv: MFF-stjärnan om återkomsten