Linköping är svenska mästare. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT NYHETSBYRÅNLinköping är svenska mästare. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT NYHETSBYRÅN
Linköping är svenska mästare.  Foto: BJÖRN LINDGREN/TT NYHETSBYRÅN
Linköping besegrade limhamn Bunkeflo i sista matchen. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNLinköping besegrade limhamn Bunkeflo i sista matchen. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linköping besegrade limhamn Bunkeflo i sista matchen.  Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mästarna Linköping avslutade med seger

Publicerad

SM-guldet säkrades redan i 20:e omgången. 

Men först efter segern mot Limhamn Bunkeflo i sista omgången fick Linköping lyfta kronprinsessan Victorias pokal. 

– Vi satsar på ett tredje raka guld, säger klubbdirektören Maria Hagström till TT. 

Linköping är svenska mästare för andra året i rad.

I samband med 0-0-matchen borta mot Kvarnsveden i den tredje sista omgången säkrades SM-guldet.

Men det var först efter den sista omgången – borta mot Limhamn Bunkeflo – som de fick smaka på guldet. 

Linköping lyfte SM-bucklan – slog Limhamn Bunkeflo

– Vi har haft ett riktigt bra lag i år. Vi har en vinnarkultur i laget och vi har tagit en match i taget och gjort det riktigt bra, säger klubbdirektören Maria Hagström till TT. 

Efter seger med 1-0 inför 321 åskådare fick klubben äntligen lyfta bucklan – och nu siktar de på ett tredje raka SM-guld.

– Det är bara att kämpa på och jobba vidare på samma sätt. Vi har en bra struktur. Sedan kommer det självklart att bli tufft, men självklart satsar vi på ett tredje raka guld, säger Mara Hagström. 

Maria Hagström: "Då var det tungt"

Linköping tappade inför säsongen flera tunga spelarnamn – däribland Pernille Harder, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö. Samtidigt anslöt tunga namn som Kosovare Asllani, Marija Banusic och Lina Hurtig. De två sistnämnda har tillsammans stått för 16 mål den här säsongen. 

– Vi tappade många och då var det tungt, men vi har fått in många nya bra spelare. Det finns en vinnarkultur i laget som gör att de har kommit in snabbt och levererat direkt, säger Hagström till TT. 

I sista omgången av damallsvenskan stod Piteå för en kross när de bortaslog Djurgården på Stockholm stadion med hela 5-1. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag