TILL TYRESÖ? Under sina fem år i Umeå vann Andrée Jeglertz - längst till vänster - fyra SM-guld och ett silver med spelare som Marta, Hanna Ljungberg och Karolina Westberg i laget. Nu kan Jeglertz vara på väg tillbaka till damallsvenskan. Foto: Scanpix
TILL TYRESÖ? Under sina fem år i Umeå vann Andrée Jeglertz - längst till vänster - fyra SM-guld och ett silver med spelare som Marta, Hanna Ljungberg och Karolina Westberg i laget. Nu kan Jeglertz vara på väg tillbaka till damallsvenskan. Foto: Scanpix

Martas stjärnlag vill ha Umeås mästartränare

Publicerad

Andrée Jeglertz är spelarnas drömnamn som ny tränare i Tyresö.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen toppar Umeå IK:s tidigare tränare den önskelista som satts samman efter att Stefan Fredriksson överraskande lämnar klubben.

- Det var roligt att höra att man är attraktiv på marknaden, säger Jeglertz.

I går kom beskedet att Tyresös tränare, Stefan Fredriksson, med omedelbar verkan lämnar sitt tränaruppdrag hos den damallsvenska ettan.

Fredriksson, som tog över klubben 2010, har förklarat sitt avhopp med att han var på väg in i väggen och skulle ha blivit utbränd om han fortsatt.

"Smickrad"

Jakten på en ersättare är nu inledd, och SPORT-Expressen pratade i går med flera personer med insyn i klubben.

Av de samtalen framgår det att spelarrådet i Tyresö satt samman en lista på önskekandidater.

En lista som toppas av Andrée Jeglertz, 40.

Han gjorde succé som tränare för Umeå IK 2004-2008 och utsågs till årets damtränare fyra gånger (2005-2008).

Fokuserar på Finland

Efter ett år som herrtränare i Djurgården (2009) är Jeglertz sedan 2010 tränare för det finländska damlandslaget och har ett kontrakt som sträcker sig över nästa år.

- Jag är smickrad att höra att det finns ett intresse och att jag är attraktiv på marknaden. Men mitt kontrakt med det finska fotbollsförbundet har jag inte för avsikt att bryta, säger Jeglertz.

Skulle du vara intresserad av att komma tillbaka till svensk damfotboll?

- Det får man väl se framöver. Just nu är mitt absoluta fokus på att ta det finländska landslaget till EM i Sverige nästa år.

"Det är en kanontränare"

Flera av spelarna i Tyresö - Carola Söberg, Johanna Frisk, Lisa Dahlkvist, Elaine Moura, Madelaine Edlund och Marta - hade Jeglertz som tränare under de framgångsrika åren i UIK.

Lagkaptenen Frisk:

- Jag har haft honom tidigare och tycker att det är en kanontränare. Men i övrigt hänvisar jag till klubbledningen som håller på att dona med frågan.

Tyresös ordförande Hans Lindberg är dock fåordig.

- Vi jobbar på att skaffa en ny tränare till föreningen. Men jag vill varken spekulera i namn eller hur lång tid detta tar, är Lindbergs kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag