Foto: Theo Elias Lundgren
 Foto: Theo Elias Lundgren

Marta efter stora kaoset: "Besviken"

Publicerad

Efter det ekonomiska kaoset flyr stjärnorna Tyresö.

Brasilianskan Marta är besviken på klubbens agerande.

– Vi hoppades mer på dem som styr och organiserar klubben, säger hon i en intervju med SVT.

Det var i början av året som den urusla ekonomiska situationen i Tyresö uppdagades. Klubben hade stora skulder - och var nära att inte få tillåtelse att fortstätta sin ekonomiska rekonstruktion.

Klubben räddades då av ett stundande biståndsprojekt, som fick den största fordringsägaren Skatteverket att till sist ge med sig.

Nyckelspelare har lämnat

Men efter att spelarna i klubben fått reda på den ekonomiska situationen har många valt att lämna.

Målvakten Carola Söberg, Veronica Boquete, Caroline Seger - och så Marta lämnar samtliga klubben när respektive avtal löper ut.

Spelarna får numera lön via den statliga lönegarantin - och i en intervju med SVT tar Marta bladet från munnen - och vittnar om ett utbrett missnöje i spelargruppen:

– Det är inte bara jag som är besviken utan alla i laget är det, säger hon.

– Det är inte lätt, det hade varit bra om vi fått veta hur det verkligen låg till. Då hade vi i lugn och ro kunnat fokusera på det som vi spelare ska göra, men nu får man läsa saker som vi inte kände till i tidningen och nästa dag är det likadant så det är jättejobbigt. Man kommer till slut till ett läge där man inte längre kan blunda för att vi är missnöjda.

"Vi hoppades mer"

Hon menar att man väntat sig mer av de ledande personerna inom föreningen.

– Vi hoppades mer på de som styr och organiserar klubben.

Enligt uppgifter till SportExpressen är storklubben Paris Saint-Germain en av klubbarna som visat intresse för såväl Marta som Caroline Seger, men den förstnämnda öppnar nu för att stanna kvar i Sverige.

– Jag vill stanna i närheten. Jag vill inte åka alltför långt bort och hamna långt härifrån.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag