Maria Bergkvist. Foto: Marcus Ericsson
Maria Bergkvist. Foto: Marcus Ericsson

Maria Bergkvist klar som ny Umeå-tränare

Publicerad

Maria Bergkvist hade som spelare en central roll under Umeå IK FF:s storhetstid.

Nu har hon fått ansvaret att träna klubben.

– Maria har ett mycket stort hjärta för Umeå IK, säger sportchefen Joakim Blomqvist i ett pressmeddelande.

Umeå slutade i mitten av damallsvenskan den gångna säsongen och tränarduon Jonas Wikström och Jens Sjöström lämnade sina uppdrag.

Då valde sportchefen Joakim Blomqvist att anställa en ny tränare som vet vad som krävs för att vinna med Umeå.

Sex SM-guld, fyra cupguld och två titlar i nuvarande Champions League - det är den nya tränaren Maria Bergkvists facit under sin tid som spelare i klubben.

– Under mina år i föreningen har jag jobbat väldigt nära Maria och därmed sett hennes ledar- och tränaregenskaper. Dels är hon oerhört skicklig rent taktiskt, men hon har också ett tydligt ledarskap som spelarna uppskattar, säger Joakim Blomqvist till klubbens hemsida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag