Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
 Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Linköping utklassades - men ändå vidare i CL

Publicerad

Linköping vann klart i den första åttondelsfinalen mot ryska Zvezda, men i torsdagens match blev det tuffare. Ryskorna vann med 3-0 - men Linköping är trots det vidare till kvartfinal i Champions League.

Linköping fick en mardrömsstart i den andra åttondelsfinalen mot ryska Zvezda. Redan i det första anfallet tog hemmalaget ledningen med 1-0 genom Ekaterina Pantyukhina. Men svenskorna repade sig och tog över spelet mer och mer - men lyckades inte få till någon kvittering.

"Helt fantastiskt"

I stället var det hemmalaget som hittade målet och utökade ledningen, innan Iya Andruschak fastställde slutresultatet 3-0 strax innan slutsignalen. Men tack vare den stora vinsten i första mötet, då Linköping krossade Zvezda med 5-0, är svenskorna vidare till kvartsfinal.

– Att få ställas mot något av de riktigt stora lagen med Lotta Schelin (Lyon), Kosovare Asllani och Caroline Seger (Paris Saint-Germain) eller Nilla Fischer (Wolfsburg) skulle vara helt fantastiskt, sa Charlotte Rohlin till SportExpressen.se efter fösta matchen.

Det kan dock bli Rosengård som får stå för motståndet, men det är ingenting som Rohlin vill.

– Det får vi verkligen inte hoppas. Enda positiva med det skulle väl i så fall vara att Sverige garanterat har ett lag i semifinal då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag