Landström funderar på en comeback

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Carl Sandin

Jessica Landström funderar på comeback.

Den tidigare landslagsspelaren har tränat några gånger i vinter med allsvenska nykomlingen Hammarby.

– Det syns att Jessica fortfarande har mycket fotboll i sig. Vill hon så knyter jag henne gärna till laget, säger tränaren Pär Lagerström till SportExpressen.se.

30-åriga Jessica Landström har gjort 61 landskamper för Sverige (19 mål) och var bland annat med att ta VM-brons i Tyskland 2011.

Landström spelade då i tyska Frankfurt för att året efter flytta hem till Sverige och Djurgården. Säsongen 2013 tillhörde hon Kopparbergs/Göteborg, men var klubblös 2014.

Landström var knuten till Hammarby 2005–2007, och när fotbollssuget nu uppenbarligen kommit tillbaka tog hon i höstas kontakt med klubben och tränaren Pär Lagerström.

– Jessica har tränat två pass med oss, men vi har haft en dialog med henne under november och december. Allting handlar om Jessica – vad hon vill och hur motiverad hon är, säger Lagerström.

– Hon ingick egentligen inte i våra planer, men när hon hörde av sig var hon självklart välkommen till Hammarby. Bra spelare höjer kvaliteten på våra träningar

"Mycket fotboll i henne"

Enligt Lagerström är Landström ”bättre tränad nu är tidigare med en exceptionell fysik”, eftersom hon under förra året deltog i flera långlopp och maratontävlingar.

– Jessica sa att hon under januari ville testa lite grann med fotbollen igen för att se om hon kunde få ihop den med sitt övriga liv.

Har ni diskuterat kontrakt med henne?

– Vi har bara önskat henne varmt välkommen. Hon har januari på sig att bestämma sig. Sedan ska vi sätta truppen och en startelva, förklarar Lagerström.

Vilket håll lutar det åt?

– Det kan bara Jessica svara på, men det syns att det finns mycket fotboll i henne fortfarande. Hon har en fantastisk vinnarskalle.

SportExpressen.se har sökt Landström utan resultat.