Landström bryter kontraktet - klar för Frankfurt

Publicerad
Mitt under fotbolls-VM:s brinnande slutspel kan SPORT-Expressen avslöja en riktig transferbomb inom damfotbollen.
Jessica Landström bryter sitt kontrakt med amerikanska Sky Blue och skriver ett tvåårskontrakt med tyska storklubben Frankfurt.
- Det var något jag helt enkelt inte kunde tacka nej till, säger Landström.
Landslagets anfallare Jessica Landström lämnade efter förra säsongen Linköping för spel med de amerikanska mästarinnorna Sky Blue.
Men med två månader kvar av WPS-säsongen lämnar Landström mycket överraskande sin klubb och flyttar till Tyskland.

Långt uppehåll

SPORT-Expressen kan avslöja att hon har skrivit på ett lukrativt tvåårskontrakt med Frankfurt som länge har varit ett av världens absolut bästa klubblag på damsidan.
Landström berättar om sitt beslut att lämna Sky Blue:
- Min tid i Sky Blue har verkligen varit lärorik, det har både varit fantastiskt roligt och fyllt många utmaningar. Men WPS-ligans säsong slutar dock redan om åtta veckor, beroende på slutspel eller ej, vilket leder till ett väldigt långt, ovisst uppehåll för mig. med tanke på att jag fått begränsat med speltid i Sky Blue så känner jag mig inte redo för något uppehåll. Det ger mig inte heller de bästa förutsättningarna inför 2011 och med tanke på att Sverige förhoppningsvis spelar VM nästa år så vill jag vara så bra jag bara kan bli.

"Bristande ledarskap"

- Beslutet att lämna Sky Blue påverkas även av att jag inte känt eller fått förtroende från tränaren som även visat bristande ledarskap i stort.
När Landström var hemma och spelade landskamper för en vecka sedan dök Frankfurt plötsligt upp i bilden.
- När erbjudandet från Frankfurt sen blev mer konkret för någon dag sedan så var det något jag helt enkelt inte kunde tacka nej till. Det är toppen. Så på söndag åker jag till Frankfurt för att spela för den tyska ligan i två år. Det känns helt rätt. Jag är så tacksam att få chansen att spela fotboll på den här nivån, säger hon.
- Frankfurt har många grymma spelare och de satsar hårt på att vinna ligan denna säsong. Jag ser oerhört mycket fram emot att påbörja en ny säsong med nya utmaningar och att ha flera månader av träning och matcher framför mig. Tyskland satsar verkligen stort på damfotboll just nu inför värdskapet för VM nästa år. Jag lever verkligen en dröm att få spela fotboll utomlands.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag