Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsstjärnan klar för Hammarby

Foto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Madelen Janogy, 25, är klar för allsvenska nykomlingen Hammarby.

Landslagsanfallaren har skrivit ett tvåårskontrakt.

– Jag är superladdad på det här, säger Janogy till klubbens hemsida.

Efter två säsonger i Elitettan säkrade Hammarby under hösten en återkomst till Damallsvenskan. Nu spetsar nykomlingen truppen med landslagsklass.

Under tisdagen stod det klart klubben värvar landslagsanfallaren Madelen Janogy.

– Det här känns som en väldigt proffsig klubb med höga ambitioner, så det ska bli jättekul att få vara med på den här resan. Det är också en klubb med stor supporterkultur och jag älskar att spela med publik, säger Janogy.

I maj bröt Madelen Janogy kontraktet med Bundesligamästaren Wolfsburg efter bara ett halvår i klubben. Utan att ha spelat någon match flyttade hon hem till Sverige och valde att ta en paus från fotboll. Till Expressen berättade hon om både sömnproblem och psykisk ohälsa. 

Under hösten återvände Janogy till fotbollen och Piteå där det blev tre mål och en assist på tolv matcher. Men till nästa säsong väljer anfallaren att byta miljö.

– Jag är superladdad på det här och vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Madelen Janogy.

Janogy har skrivit på för två år med Stockholmsklubben och blir en rejäl förstärkning till truppen enligt sportchefen Johan Lager.

– Madelens erfarenheter och kvalitet kommer bidra till truppen, både på träning och i match. Vi som klubb vill hjälpa henne att bli ännu bättre och se till att hon trivs i Hammarby. Det skall bli kul att se vad vi som lag kan göra i Damallsvenskan redan 2021, säger Johan Lager.

Madelen Janogy var en bärande spelare i det Piteå som tog SM-guld 2018. Men det var under fjolårets VM i Frankrike som slutade i ett brons där det stora genombrottet kom. I premiären mot Chile hoppade Janogy i slutminuterna och spelade först fram Kosovare Asllani till 1–0 för att sedan på helt egen hand göra 2–0.