Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsforwarden blir borta hela våren

Lina Hurtig
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linköping har fått ett stort avbräck i jakten på tredje raka SM-guldet i fotboll. Landslagsforwarden Lina Hurtig måste operera sin vänsterfot och blir borta hela vårsäsongen.

– Men det är bra för henne att operera och bli färdig med skadan, säger Linköpings tränare Marcus Walfridson.

22-åringen har haft en karriär fylld av skador och förra veckan var det dags igen. Under en träning med fotbollslandslaget inför VM-kvalet borta mot Ungern skadade hon vänsterfoten.

– Hon har haft samma skada mer eller mindre sedan 2015. Det är en stressfraktur som nu har blivit en hel fraktur, säger Linköpings tränare Marcus Walfridson.

Lina Hurtig opereras på torsdag

Hurtig ska opereras på torsdag. Därefter väntar sex–åtta veckor för att läka frakturen, och ytterligare lika lång tid för att träna upp foten till spelbart skick.

– Hon är tillbaka till hösten. Det finns inget lag i damallsvenskan som inte skulle sakna en Lina Hurtig. Det är väl nästan inget lag världen som inte skulle sakna en sådan spelare. För oss är det naturligtvis jättesynd, hon var på väg in i fantastisk form. Men för hennes del kan det här vara en positiv grej i längden, säger Marcus Walfridson.

Förutom vårens allsvenska matcher missar Hurtig också Sveriges kommande två VM-kvalmatcher, mot Kroatien och Ukraina, i början av juni.