Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kritiken efter segern: ”Inte tillräckligt noga”

Publicerad

Linköping vann allsvenska premiären mot Växjö med 1-0. De regerande mästarna var dock trots segern lång ifrån nöjda med sitt spel.

– Vi borde ha gjort fler mål, vi är inte tillräckligt noga i våra avslut, säger Linköpings Marija Banusic till SVT.  

Det var ett på hörhand försvagat Linköping som tog emot Växjö på söndagen. Lagets stora stjärna Kosovare Asllani tvingades på torsdagen lämna återbud, efter att ha dragit på sig en bristning i VM-kvalet mot Ungern förra veckan.

”Det är frustrerande, men jag hoppas att kunna komma tillbaka så snart som möjligt”, skriver Asllani på Instagram. 

De regerande svenska mästarna kunde dock trots avbräcket vinna premiären med 1-0 mot nykomlingen Växjö.

Natasha Dowie gjorde 1-0

Det var Linköping som var det hetare laget direkt i första halvlek. Nyförvärvet Natasha Dowie var på väg att ge hemmalaget ledningen redan efter fyra minuter efter att ha blivit helt fri framför Växjö-målet. 

Skottet träffade dock rätt på Katie Fraine.

Därefter dröjde det knappt 30 minuter innan Natasha Dowie fick en ny chans. Den här gången missade hon inte, och avslutet gav Linköping en 1-0-ledning in i halvtidsvilan.

Marija Banusic: ”Inte tillräckligt noga”

Andra halvlek fortsatte på samma sätt med flera fina chanser för Linköping, där både Marija Banusic och Nicoline Sörensen hade möjlighet att dra ifrån till 2-0.

I slutminuterna var Växjö nära att kvittera, men skottet träffade ribban och matchen slutade med en 1-0-vinst för hemmalaget.

Linköping var dock självkritiska efter premiären.

– Vi borde ha gjort fler mål, vi är inte tillräckligt noga i våra avslut, säger Linköpings Marija Banusic till SVT. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag