Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Kritiken efter Dif:s mål: ”Ojämn nivå”

Publicerad

Djurgården premiärvann hemma mot Eskilstuna United med 2-1.

Då är gästernas målvakt kritisk till domarens insats vid det kontroversiella domslutet.

– Det är för ojämn nivå på domaren, säger Emelie Lundberg till SVT.

Det var i slutet av den första halvleken som Djurgården tilldömdes en indirekt frispark i gästernas straffområde.

Detta efter att målvakten Emelie Lundberg bedömts ha haft bollen i händerna för lång tid. I samband med den indirekta frisparken tog bollen på en Eskilstuna-spelares hand och hemmalaget fick chansen från straffpunkten.

Michaela van den Bulk förvaltade den på bästa sätt och Djurgården tog ledningen med 1-0.

– Det är för ojämn nivå på domaren när det gäller det där. Man brukar alltid få en förvarning, nu blåser hon frispark direkt, säger målvakten Lundberg kritiskt till SVT.

Djurgården vann mot Eskiltsuna United

I den andra halvleken ökade samma van den Bulk på ledningen till 2-0 på Stockholms stadion, trots att det var Eskilstuna som hade fört spelet.

Men fjolårstrean Eskilstuna skulle få in en reducering. Tyvärr, för Uniteds skull, kom den för sent. Matilda Plans mål med två minuter kvar på klockan räckte inte och Djurgården kunde ta hem premiären inför drygt 1 000 åskådare.

– Det var lite oväntat, säger matchhjälten Michaela van den Bulk om att bli tvåmålsskytt.

– Vi vet hur bra vi är, vi ska bara visa det.

United-målvakten Emelie Lundberg är kritisk till lagets insats i premiären.

– Vi måste skapa mer offensivt. Eftersom vi har Felicia (Karlsson), Loreta och Mimmi måste vi skapa mer i djupled. Vi måste lära oss mer av våra spetskvaliteter allihopa. Det var alldeles för få målchanser, vi måste ha fler, säger Lundberg till Eskilstuna-Kuriren. 

– Vi måste jobba ännu mer på att få ihop det.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag