Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kosovare Asllanis protest: ”Är sjukt”

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN

Kosovare Asllani har tröttnat på hur Uefa behandlar damfotbollen.

Nu riktar hon skarp kritik mot skillnaderna i reseersättning för klubbarna.

– Man vet inte vad man ska säga när man ser det. Det är sjukt, säger Asllani till Aftonbladet. 

Under fredagen lottades Linköpings FC mot WFC Khakhiv i Champions Leagues sextondelsfinal. En match som troligtvis kommer bli en ekonomisk förlust för klubben – hur det än går i matchen.

Förra året förlorade Linköping 100 000 kronor på resan när man besegrade Apollon Limassol med 1-0, skriver Aftonbladet. Nu väntar återigen en lång resa med ett ekonomiskt resultat som inte kommer gå ihop.

– Jag har frågat runt. Vad får vi in? Vad kostar det? Det är en stor minusaffär för oss om man ser till att vara med i Champions League, så det är ett ämne som jag vill gräva djupare i, säger Kosovare Asllani till Aftonbladet. 

Asllani: ”Snart måste vi agera”

Klubbarna får ett resebidrag på runt 200 000 kronor från Uefa. Ett bidrag som inte räcker till. Det är i teorin möjligt att få extra bidrag för längre resetid men för damklubbarna är det i praktiken en omöjlighet.

– De räknar flygtiden om man har ett privatflyg och tar sig dit direkt. Hur många damklubbar kan det? Resan tar mer än tolv timmar för oss, om man räknar med bussen. Man vet inte vad man ska säga när man ser det. Det är sjukt.

Kosovare Asllani säger att hon fått nog och hennes engagemang för damfotbollens missförhållanden har gradvis stegrat.

– Snart måste vi agera, få med oss klubbar i hela Europa och visa att det inte är okej. Så länge inte Uefa ser våra protester blir det ingen förändring.

Linköpings FC är tillsammans med Rosengård vidare till sextondelsfinal i Champions League. Rosengård, som under lördagen vann mot IFK Kalmar med hela 10-0, lottades mot ryska Ryazan i sextondelsspelet.

 

LÄS MER: Rosengård till Ryssland för CL-kval 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!