Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: VM-spelarna till LFC inför premiären

Uchenna Kanu.Foto: REUTERS/Emmanuel Foudrot
Chinaza Uchendu under en match mot Nordkorea i VM.Foto: REUTERS/Emmanuel Foudrot

Linköpings FC förstärker inför starten av damallsvenskan.

Klubben hämtar in nigerianskorna Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu från Braga och Sevilla.

– Vi får in två duktiga offensiva spelare som kompletterar och spetsar till vårt lag, säger tränaren och sportchefen Olof Unogård till klubbens hemsida.

Linköping meddelar på sin hemsida att man gjort klart med Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu. Båda är födda 1997 och har meriter från fotbolls-VM i Frankrike förra sommaren där Nigeria tog sig till åttondelsfinal.

– Med Chinaza och Uchenna får vi in två duktiga offensiva spelare som kompletterar och spetsar till vårt lag, säger Olof Unogård i ett pressmeddelande.

Chinaza Uchendu och Uchenna Kanu till Linköping

Linköping beskriver Chinaza Uchendu som en passningsskicklig, teknisk och stark offensiv spelare. Hon var också med och bidrog till Bragas ligaguld förra säsongen.

– Jag gillar Linköpings sätt att spela, säger Uchendu. 

Uchenna Kanu å sin sida beskrivs som ”en typisk målgörare”.

– Linköpings FC har en lång historia av framgångar och jag ser fram emot att kunna ta hem titlar och skapa mig ett namn på proffsnivå här, säger Kanu.

Linköping har två raka femteplatser i damallsvenskan efter SM-guldet 2017. Laget inleder seriespelet den 27 juni hemma mot Växjö.