Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Olivia Schough
stannar i Eskilstuna

Foto: Robin Aron
Foto: Carl Sandin

Eskilstuna har något att glädja sig över efter att missat guldet med en hårsmån.

Landslagsstjärnan Olivia Schough har skrivit på ett nytt kontrakt.

– Jag ser fram emot att fightas om guldet även nästa år, säger Scough till klubbens hemsida.

Olivia Schough var otröstlig när det stod klart att Eskilstuna United inte skulle kunna ta allsvenskt guld i år. 2-0 hemma mot Kopparberg/Göteborg i sista omgången räckte inte eftersom mästarna FC Rosengård körde över Linköping med 5-0.

– Jag är ganska ledsen just nu. Vi var hoppfulla inför matchen, sen fick vi höra att de hade krossat Linköping, sa en märkbart bedrövad Schough till TV4 då.

"Har förtroende här"

Men Scough kommer att få fler chanser att spela hem guldet till Eskilstuna. Klubben har gått ut på sin hemsida och meddelat att landslagsstjärnan förlängt sitt kontrakt. Det nya avtalet sträcker sig till 2017.

– Jag är jätteglad över att jag får möjligheten att fortsätta utvecklas i Eskilstuna i två år till. Här har jag förtroendet och tryggheten som betyder otroligt mycket för mig och jag ser fram emot att fightas om guldet även nästa år tillsammans med detta fantastiska lag, säger Schough till klubbens hemsida.

"En viktig spelare för oss"

Tränaren Viktor Eriksson är lika nöjd han.

– Olivia har haft en bra utveckling under säsongen, varit en viktig spelare för oss och slagit sig in i startelvan i landslaget. Att Olivia stannar i United i två säsonger till är en viktig del i vårt lagbygge, säger Eriksson.

Schough kom till United inför årets säsong från ryska Rossiyanka och gjorde i år sin poängmässigt bästa säsong i Damallsvenskan någonsin. Hon startade samtliga matcher för United och stod för sex mål och sju assist. Och i höstens EM-kval har Schough spelat till sig en plats i Pia Sundhages elva i landslaget.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!