Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Madelen Janogy återvänder till Sverige

Madelen Janogy berättade i maj för Expressen att hon tagit en paus från fotbollen. Se intervjun här.
Madelen Janogy.
Foto: SARA BRATELL

Madelen Janogy, 24, är tillbaka efter uppehållet. 

Landslagsstjärnan, som tog paus på grund av psykisk ohälsa, återvänder till Piteå i damallsvenskan efter att tidigare i sommar ha brutit med tyska storklubben Wolfsburg. 

– Det känns bra att jag har kommit så långt att jag kan spela fotboll igen, säger Janogy. 

Efter succén i VM förra året lämnade landslagsstjärnan i fotboll Madelen Janogy Piteå och damallsvenskan och flyttade till Bundesligaklubben Wolfsburg. 

Men i våras berättade stjärnan för SportExpressen att hon hade problem med psykisk ohälsa och bestämde sig därmed för att ta en paus från fotbollen. 

– Jag mådde inte dåligt på själva träningarna, eller när vi var ute och fikade eller hittade på något med lagkamraterna. Men kvällarna, det var en mardröm. Jag sov dåligt redan när jag kom till Wolfsburg men sedan blev det bara sämre och sämre. Men jag sa det inte till någon, sa hon till SportExpressen då. 

I början av juli stod det också klart att Janogy bestämt sig för att bryta med Wolfsburg. 

Men nu mår 24-åringen, som befunnit sig i Sverige sedan i slutet av maj, bättre och är redo att spela fotboll igen. 

”Det bästa för henne”

Madelen Janogy har skrivit på ett nytt kontrakt med damallsvenska Piteå, där hon alltså spelade innan flytten till Tyskland. 

– Först och främst känns det väldigt bra att jag har kommit så långt att jag kan spela fotboll igen. Genom att välja Piteå, där jag tidigare spelat tre säsonger, så vet jag att jag kommer till en professionell klubb. Och jag återvänder till en miljö där jag tidigare känt mig väldigt trygg. Det känns oerhört bra att komma tillbaka till Piteå, säger Madelen Janogy i ett pressmeddelande. 

Janogys agent Maria Karlsson De Cecco om klubbvalet:

– Madelen kommer att återvända till en bekant och trygg miljö vilket är de bästa förutsättningarna för hennes välmående, men också till en miljö där hon kan hitta glädjen i fotbollen igen och prestera på högsta nivå, säger Karlsson De Cecco.


LÄS MER: Mardrömmen: ”Jag trodde aldrig att jag skulle hamna här”